Ο Ωκεανός (360 pop-up)

Δεν είναι ούτε βιβλίο, ούτε παιχνίδι, είναι κάτι που διαβάζεται, αλλά μπορείς να παίξεις κιόλας μαζί του, ενώ παράλληλα μαθαίνεις τα πάντα για τους ωκεανούς! Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός μας έρχεται αυτό τρισδιάστατο βιβλίο, το οποίο ανοίγει 360 μοίρες και στερεώνεται ώστε να μπορείς να το διαβάσεις, αλλά και να παίξεις με τα κινούμενα μέρη του. Στις χοντρές, χαρτονένιες σελίδες του θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για τους ωκεανούς, την προέλευσή τους, τα τροπικά νερά, τα παγωμένα νερά, τα ζώα και τα φυτά που κατοικούν σε αυτά, αλλά και την ιστορία πριν όλα γίνουν όπως τα ξέρουμε εμείς σήμερα: τις πρώτες μορφές ζωής που αναπτύχθηκαν πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια, τις κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται οι ζωντανοί οργανισμοί που κατοικούν τα νερά, ψάρια με περιεργα ονόματα και ακόμα πιο περίεργη εμφάνιση και πολλά άλλα. Ιδανικό για παιδιά ηλικίας 5+.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.