Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος

Συγγραφέας: Julia Donaldson

Εικονογράφηση: Lydia Monks

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 3+

 

Ο Ζαχαρής είναι ένα ξύλινο αλογάκι, ένα παιχνίδι που περνάει τις ώρες του μαζί με τα δύο παιδιά στα οποία δόθηκε σαν δώρο. Του άρεσε πάρα πολύ που παίζει όλη τη μέρα μαζί τους, μα όταν εκείνα φεύγουν για σχολείο εύχεται να ήταν ελεύθερος και να γυρνούσε τον κόσμο. Εκεί που τα σκεφτόταν όλα αυτά και στενοχωριόταν, εμφανίστηκε μπροστά του ένας άσπρος μονόκερος που του πραγματοποίησε την ευχή του κι ο Ζαχαρής βρέθηκε σε ένα αγρόκτημα, να σέρνει ένα κάρο. Το πόσο χάρηκε το άλογο δεν λέγεται, όμως δεν πέρασε πολύς καιρός και ο Ζαχαρής βαρέθηκε να σέρνει το κάρο και να κάνεις τόσες δουλειές κάθε μέρα και ευχήθηκε να μπορούσε να έτρεχε σαν άνεμος. Και στη στιγμή, ο μονόκερος που τον άκουσε πάλι του πραγματοποίησε την ευχή… Δεν πέαρσε όμως πολύς καιρός, και ο Ζαχαρής βαρέθηκε να τρέχει σε ιππόδρομους και σκέφτηκε πόσο ωραία θα ήταν να διασκέδαζε και λίγο και τσουπ! νατος πάλι ο μονόκερος. Η Julia Donaldson και η Lydia Monks δημιουργούν μια ιστορία ιδανική για να την διαβάσουμε δυνατά. Mε έμμετρο στίχο και την εξαιρετική απόδοση της Μάρως Ταυρή, τα παιδιά διασκεδάζουν με τον Ζαχαρή και τον μονόκερο σε μια περιπέτεια όλο αλλαγές και μαγεία.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι μικροί φιλόσοφοι*

Κάθε βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες δύο ή τριών σελίδων με τις περιπέτειες μιας παρέας ανθρωπόμορφων ζώων. Απλές στιγμές, όπως το μοίρασμα μιας μερίδας πατάτες ή ένας καινούριος φίλος που δε μιλάει τη γλώσσα μας, γίνονται αφορμή για κουβέντα.

Η ιστορία της Τέχνης σε 21 γάτες

Η Nia Gould μας προτείνει μια φρέσκια, διασκεδαστική διαδρομή στην ιστορία της Τέχνης, ακολουθώντας τα ίχνη της γάτας – μοντέλου. Εικοσιένα διαφορετικά κινήματα τέχνης, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες που τα επινόησαν ή τα υπηρέτησαν, αποτυπώνονται επάνω σε γάτες που ποζάρουν αυτάρεσκα και με αυτοπεποίθηση στις σελίδες αυτής της καλαίσθητης έκδοσης.

Η Τζούλια και ο καρχαρίας

Μια ολιγόμηνη μετακόμιση σε ένα παλιό φάρο φέρνει αντιμέτωπο ένα δεκάχρονο κορίτσι, τη Τζούλια και τους γονείς της, με σωρεία αλλεπάλληλων προκλήσεων. Η Κίραν Μίλγουντ Χέργκρεϊ πραγματεύεται δύσκολα θέματα που αφορούν τη σχέση με την οικογένεια, τους φίλους, τον εκφοβισμό, την ψυχική ασθένεια. Το δεκάχρονο κορίτσι καλείται να διεκδικήσει καινούργιες φιλίες, να υπερασπιστεί φίλους που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, να αντιμετωπίσει τα δικά της τραύματα και κυρίως να διαχειριστεί την ψυχική ασθένεια της μητέρας της.