Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος

Συγγραφέας: Julia Donaldson

Εικονογράφηση: Lydia Monks

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 3+

 

Ο Ζαχαρής είναι ένα ξύλινο αλογάκι, ένα παιχνίδι που περνάει τις ώρες του μαζί με τα δύο παιδιά στα οποία δόθηκε σαν δώρο. Του άρεσε πάρα πολύ που παίζει όλη τη μέρα μαζί τους, μα όταν εκείνα φεύγουν για σχολείο εύχεται να ήταν ελεύθερος και να γυρνούσε τον κόσμο. Εκεί που τα σκεφτόταν όλα αυτά και στενοχωριόταν, εμφανίστηκε μπροστά του ένας άσπρος μονόκερος που του πραγματοποίησε την ευχή του κι ο Ζαχαρής βρέθηκε σε ένα αγρόκτημα, να σέρνει ένα κάρο. Το πόσο χάρηκε το άλογο δεν λέγεται, όμως δεν πέρασε πολύς καιρός και ο Ζαχαρής βαρέθηκε να σέρνει το κάρο και να κάνεις τόσες δουλειές κάθε μέρα και ευχήθηκε να μπορούσε να έτρεχε σαν άνεμος. Και στη στιγμή, ο μονόκερος που τον άκουσε πάλι του πραγματοποίησε την ευχή… Δεν πέαρσε όμως πολύς καιρός, και ο Ζαχαρής βαρέθηκε να τρέχει σε ιππόδρομους και σκέφτηκε πόσο ωραία θα ήταν να διασκέδαζε και λίγο και τσουπ! νατος πάλι ο μονόκερος. Η Julia Donaldson και η Lydia Monks δημιουργούν μια ιστορία ιδανική για να την διαβάσουμε δυνατά. Mε έμμετρο στίχο και την εξαιρετική απόδοση της Μάρως Ταυρή, τα παιδιά διασκεδάζουν με τον Ζαχαρή και τον μονόκερο σε μια περιπέτεια όλο αλλαγές και μαγεία.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ούτε στο όνειρό σας!

Συγγραφέας-εικονογράφος: Beatrice AlemangaΜετάφραση: Φίλιππος ΜανδηλαράςΕκδόσεις: ΠατάκηΧρονιά έκδοσης: 2023Ηλικίες: 3+, 5+ Το αιώνιο πρόβλημα με τα παιδιά και τα σχολεία: κανένα

Σειρά: Γιατί ξεχώρισα

Από τις εκδόσεις Διόπτρα μας έρχεται μια νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων, που απευθύνονται σε μικρά σε ηλικία παιδιά και περιλαμβάνουν μικρές βιογραφίες σπουδαίων ανθρώπων, που με το έργο τους άλλαξαν τον κόσμο.