Ολα

Δημιουργός: Marc Martin
Μετάφραση: Δ. Λολίγκο
Χειροποίητη ελληνική γραμματοσειρά: Δάφνη Κουγέα
Εκδόσεις: Ποταμός
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 5+

Το βιβλίο του Αυστραλού δημιουργού Marc Martin τα έχει (σχεδόν) όλα ή τουλάχιστον έχει… πολλά! Πολλά μέρη, πολλές πολλά ζώα, πολλά κτήρια, πολλές πληροφορίες, πολλές σελίδες (32 τον αριθμό για την ακρίβεια), πολλούς πιγκουίνους, πολλούς παπαγάλους, πολλούς ανθρώπους, πολλές πέτρες. To “Ολα” είναι ένα διαφορετικό βιβλίο γνώσεων για παιδιά, που ταξιδεύει τον αναγνώστη από το Χονγκ Κονγκ μέχρι τον Αμαζόνιο και από το Ουλάν Μπατόρ μέχρι την Ανταρκτική και δίνει την ευκαιρία μέσα από την εντυπωσιακή και λεπτομερέστατη εικονογράφηση και τις δεκάδες πληροφορίες ανά εικονογραφημένο σαλόνι να γνωρίσουν τα μέρη που επιλέγει για να τα ξεναγήσει.

Σαν ένα σημειωματάριο πάνω στη ζωή στον πλανήτη Γη, ένα είδος ίσως ταξιδιωτικού οδηγού, ο Marc Martin ζωγραφίζει και παρακινεί τον αναγνώστη να παρατηρήσει, να διαβάσει, να μάθει. Πέρα όμως από όλα αυτά, το “Ολα” είναι ένας φόρος τιμής στον Τσέχο δημιουργό παιδικών βιβλίων Miroslav Šašek, που έγινε διάσημος για τη σειρά εικονογραφημένων ταξιδιωτικών οδηγών “This is…“. Τα βιβλία αυτά, 18 τον αριθμό, που εκδόθηκαν μεταξύ 1959 και 1974 (και επανεκδόθηκαν σχετικά πρόσφατα απο τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Rizzoli), αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για το υπέροχο εικαστικά και αισθητικά βιβλίο του Martin.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πικ νικ με μπισκότα

Ο Φρανκ και ο Μπερτ, η αρκούδα και η αλεπού, επιστρέφουν με μια ακόμα σπαρταριστή ιστορία. Το δίδυμο που αγαπήσαμε

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Η γη είναι παγωμένη… Ή μάλλον με άμμο καυτή… Ή όχι-όχι, είναι καταπράσινη. Μπα… είναι πλημμυρισμένη με νερό. Τα πλάσματα