Όλες οι μέρες Κυριακή

Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονιά έκδοσης: 2013, επανεκδ. 2017

Ηλικίες: 7+

 

Ολες οι μέρες έχουν τη γλύκα τους, αλλά η Κυριακή είναι για τη μικρή πρωταγωνίστρια του βιβλίου της Αργυρώς Πιπίνη “το κάτι άλλο”. Τη Δευτέρα- όπως όλοι μας- νυστάζει φρικτά και αργεί για το σχολείο, η Τρίτη είναι σαν Δευτέρα, η Τετάρτη είναι ωραία γιατί μπορεί και μιλάει με την κολλητή της τη Ματίνα στο τηλέφωνο χωρίς να την ενοχλεί κανείς, ενώ η Πέμπτη έχει μπαλέτο και φοράει τα μπαλαρινάκια της και κάνει πιρουέτες. Κι έρχεται η Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά κυρίως η Κυριακή, που την αγαπά τόσο πού, γιατί κάνει με τη μαμά της και τον μπαμπά της τόσα πολλά πράγματα. Το βιβλίο της Αργυρώς Πιπίνη καταφέρνει να σε κάνει να αναθεωρήσεις την άποψή σου για τις Κυριακές, αυτές που είναι γεμάτες κάταθλιψη και μια προδευτεριάτικη μουντίλα και να σε γεμίσει με γλύκα και προσμονή για αυτήν την ημέρα. Ενα βιβλιαράκι – ύμνος στις Κυριακές μας, που πλημμυρίζει από συναίσθημα, γεμάτο από τις όμορφες εικόνες της Ελίζας Βαβούρη και μια υπενθύμιση για όλες εκείνες τις ώρες που περνάμε μαζί με όλη την οικογένεια. Ιδανικό για αφήγηση σε μικρότερα παιδάκια αλλά και για ανάγνωση σε παιδιά δημοτικού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.