Όλες οι μέρες Κυριακή

Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονιά έκδοσης: 2013, επανεκδ. 2017

Ηλικίες: 7+

 

Ολες οι μέρες έχουν τη γλύκα τους, αλλά η Κυριακή είναι για τη μικρή πρωταγωνίστρια του βιβλίου της Αργυρώς Πιπίνη “το κάτι άλλο”. Τη Δευτέρα- όπως όλοι μας- νυστάζει φρικτά και αργεί για το σχολείο, η Τρίτη είναι σαν Δευτέρα, η Τετάρτη είναι ωραία γιατί μπορεί και μιλάει με την κολλητή της τη Ματίνα στο τηλέφωνο χωρίς να την ενοχλεί κανείς, ενώ η Πέμπτη έχει μπαλέτο και φοράει τα μπαλαρινάκια της και κάνει πιρουέτες. Κι έρχεται η Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά κυρίως η Κυριακή, που την αγαπά τόσο πού, γιατί κάνει με τη μαμά της και τον μπαμπά της τόσα πολλά πράγματα. Το βιβλίο της Αργυρώς Πιπίνη καταφέρνει να σε κάνει να αναθεωρήσεις την άποψή σου για τις Κυριακές, αυτές που είναι γεμάτες κάταθλιψη και μια προδευτεριάτικη μουντίλα και να σε γεμίσει με γλύκα και προσμονή για αυτήν την ημέρα. Ενα βιβλιαράκι – ύμνος στις Κυριακές μας, που πλημμυρίζει από συναίσθημα, γεμάτο από τις όμορφες εικόνες της Ελίζας Βαβούρη και μια υπενθύμιση για όλες εκείνες τις ώρες που περνάμε μαζί με όλη την οικογένεια. Ιδανικό για αφήγηση σε μικρότερα παιδάκια αλλά και για ανάγνωση σε παιδιά δημοτικού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η κούνια

Ενα εκπληκτικό, πολύ διαφορετικό και ιδιαίτερο εικονογραφημένο βιβλίο, ένα μικρό εργο τέχνης, για τη ζωή και τις στιγμές, καλές ή κακές, αλλά πάνω από όλα τις ιστορίες που γράφουμε όσο διαρκεί η ζωή μας. Αναζητήστε το!

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.