Όλες οι μέρες Κυριακή

Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονιά έκδοσης: 2013, επανεκδ. 2017

Ηλικίες: 7+

 

Ολες οι μέρες έχουν τη γλύκα τους, αλλά η Κυριακή είναι για τη μικρή πρωταγωνίστρια του βιβλίου της Αργυρώς Πιπίνη “το κάτι άλλο”. Τη Δευτέρα- όπως όλοι μας- νυστάζει φρικτά και αργεί για το σχολείο, η Τρίτη είναι σαν Δευτέρα, η Τετάρτη είναι ωραία γιατί μπορεί και μιλάει με την κολλητή της τη Ματίνα στο τηλέφωνο χωρίς να την ενοχλεί κανείς, ενώ η Πέμπτη έχει μπαλέτο και φοράει τα μπαλαρινάκια της και κάνει πιρουέτες. Κι έρχεται η Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά κυρίως η Κυριακή, που την αγαπά τόσο πού, γιατί κάνει με τη μαμά της και τον μπαμπά της τόσα πολλά πράγματα. Το βιβλίο της Αργυρώς Πιπίνη καταφέρνει να σε κάνει να αναθεωρήσεις την άποψή σου για τις Κυριακές, αυτές που είναι γεμάτες κάταθλιψη και μια προδευτεριάτικη μουντίλα και να σε γεμίσει με γλύκα και προσμονή για αυτήν την ημέρα. Ενα βιβλιαράκι – ύμνος στις Κυριακές μας, που πλημμυρίζει από συναίσθημα, γεμάτο από τις όμορφες εικόνες της Ελίζας Βαβούρη και μια υπενθύμιση για όλες εκείνες τις ώρες που περνάμε μαζί με όλη την οικογένεια. Ιδανικό για αφήγηση σε μικρότερα παιδάκια αλλά και για ανάγνωση σε παιδιά δημοτικού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.