Ολίβια – Μυστικό τετράδιο (η σειρά)

Συγγραφέας: Meredith Costain
Εικονογράφος: Danielle McDonald
Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 7+

Η Ολίβια είναι ένα τετραπέρατο κορίτσι που αγαπά τις εφευρέσεις, κρύβει τα πιο περίεργα πράγματα στην ντουλάπα πειραμάτων και λύνει παράξενα μυστήρια. Και όλα αυτά τα περιγράφει πάντα στο μυστικό τετράδιό της. Η μαγεία της σειράς των βιβλίων «Ολίβια – Μυστικό τετράδιο» όμως δε σταματά εκεί. Με έξυπνο τρόπο και χρησιμοποιώντας την εικονογράφηση, η Αυστραλέζα συγγραφέας Meredith Costain δημιούργησε μια σειρά βιβλίων ιδανική για παιδιά που ξεκινούν τώρα να αντιλαμβάνονται τη μαγεία της ανάγνωσης. Στημένα με τρόπο που δεν κουράζουν τον μικρό σε ηλικία αναγνώστη, με γράμματα μεγάλα τόσο ώστε να τον βοηθούν να ακολουθεί τη ροή του κειμένου και στοιχεία εικονογραφήσεων που ξεκουράζουν το μάτι, τα βιβλία της σειράς αποτελούν ιδανικά πρώτα αναγνώσματα.

Παράλληλα, κάθε βιβλίο προάγει ανθρώπινες αξίες, όπως η φιλία για παράδειγμα, και μέσα από το χιούμορ και τις περιεπέτειες στις οποίες μπλέκει η Ολίβια οξύνεται η φαντασία των μικρών αναγνωστών.

Η σειρά της Ολίβια – Μυστικό τετράδιο αποτελείται από συνολικά 10 βιβλία με πιο πρόσφατο το “Η παρέλαση των μονόκερων“. Ολα τα έχει μεταφραστεί η Ευγενία Κολυδά και κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Είναι ιδανικά για παιδιά από 6 ετών που έχουν κατακτήσει την ικανότητα της ανάγνωσης και θέλουν εξερευνήσουν μόνα τους τη μαγεία των βιβλίων.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ