Ολοι μπορούν να ζωγραφίσουν

Δημιουργοί: Zsofi Barabas – Zsuzsa Moiser

Απόδοση: Μαρία Χρίστου

Εκδόσεις: Χαραμάδα

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: από 3+

 

Ενα από τα πιο αγαπημένα βιβλία δραστηριοτήτων είναι οι Μουτζουροζωγραφιές του Ιάπωνα Taro Gomi και από τότε που εξαντλήθηκαν δεν έχω καταφέρει να βρω άλλο παρόμοιο που να το φτάνει σε επίπεδο, αισθητική και πρωτοτυπία. Μέχρι που έφτασε από τις πατρινές εκδόσεις Χαραμάδα το “Ολοι μπορούν να ζωγραφίσουν” των Σόφι Μπαραμπάς και Σούζα Μόιζερ.

Οι δύο καλλιτέχνιδες από την Ουγγαρία, με σπουδές και οι δύο τόσο στα εικαστικά όσο και στα παιδαγωγικά, δημιούργησαν ένα βιβλίο που θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τη ζωγραφική, αν δεν την αγαπούν ήδη. Το μόνο που απαιτείται από το παιδί είναι να έχει τους μαρκαδόρους του, τα μολύβια του, ένα τραπέζι και πολλή όρεξη και διάθεση για ζωγραφική. Ακόμα κι αν δεν διαθέτει κάποιος το “χάρισμα”, ακόμα κι αν δεν έχει πιάσει καλά-καλά το μολύβι, ακόμα κι αν νομίζει πως δεν θα τα καταφέρει ποτέ, αυτό το βιβλίο έχει έρθει για να του μάθει πως “Ολοι μπορούν να ζωγραφίζουν!” Εκατόν εβδομήντα έξι σελίδες γεμάτες ιδέες για ζωγραφική, διασκέδαση, παιχνίδι και ευκαιρίες για να μπορέσουν να αναπτύξουν τα παιδιά τη δημιουργικότητά τους και να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο τη φαντασία τους. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και άνω, σε παιδιά προσχολική, πρωτοσχολικής ακόμα και έφηβους.

 

 

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία