Ολοι μπορούν να ζωγραφίσουν

Δημιουργοί: Zsofi Barabas – Zsuzsa Moiser

Απόδοση: Μαρία Χρίστου

Εκδόσεις: Χαραμάδα

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: από 3+

 

Ενα από τα πιο αγαπημένα βιβλία δραστηριοτήτων είναι οι Μουτζουροζωγραφιές του Ιάπωνα Taro Gomi και από τότε που εξαντλήθηκαν δεν έχω καταφέρει να βρω άλλο παρόμοιο που να το φτάνει σε επίπεδο, αισθητική και πρωτοτυπία. Μέχρι που έφτασε από τις πατρινές εκδόσεις Χαραμάδα το “Ολοι μπορούν να ζωγραφίσουν” των Σόφι Μπαραμπάς και Σούζα Μόιζερ.

Οι δύο καλλιτέχνιδες από την Ουγγαρία, με σπουδές και οι δύο τόσο στα εικαστικά όσο και στα παιδαγωγικά, δημιούργησαν ένα βιβλίο που θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τη ζωγραφική, αν δεν την αγαπούν ήδη. Το μόνο που απαιτείται από το παιδί είναι να έχει τους μαρκαδόρους του, τα μολύβια του, ένα τραπέζι και πολλή όρεξη και διάθεση για ζωγραφική. Ακόμα κι αν δεν διαθέτει κάποιος το “χάρισμα”, ακόμα κι αν δεν έχει πιάσει καλά-καλά το μολύβι, ακόμα κι αν νομίζει πως δεν θα τα καταφέρει ποτέ, αυτό το βιβλίο έχει έρθει για να του μάθει πως “Ολοι μπορούν να ζωγραφίζουν!” Εκατόν εβδομήντα έξι σελίδες γεμάτες ιδέες για ζωγραφική, διασκέδαση, παιχνίδι και ευκαιρίες για να μπορέσουν να αναπτύξουν τα παιδιά τη δημιουργικότητά τους και να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο τη φαντασία τους. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και άνω, σε παιδιά προσχολική, πρωτοσχολικής ακόμα και έφηβους.

 

 

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.