Παπαγάλος πειρατής

papagalos-peiratis-new

Συγγραφέας: Ιουλία Κωστοπούλου

Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σειρά: Μικρές Καληνύχτες

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ενας γκρίζος παπαγάλος, που έχει ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου πάνω σε ένα πειρατικό καράβι, από τον Βορρά ως τον Νότο και από την Ανατολή ως τη Δύση, έχει καημό μεγάλο. Μα τι θα μπορούσε να συμβαίνει σε ένα τόσο κοσμογυρισμένο πουλί, που κανονικά θα έλεγες πως αφού τα έχει δεί όλα πια στη ζωή του, δεν υπάρχει τίποτα που να λαχταράει. Κι όμως, ο μεγάλος παπαγάλος ποθεί κάτι τόσο πολύ που μαραζώνει: θέλει να αλλάξει, να γίνει πειρατής, για να κερδίσει την αγάπη της πειρατίνας. Θέλει γάτζο στο χέρι όπως έχει ο καπετάνιος και πειρατικό καπέλο και μαύρο κάλυμμα στο μάτι. Να γίνει όπως όλοι πάνω στο πλοίο, για να μπορέσει να κερδίσει την αγάπη της. Και τι δεν έκανε λοιπόν ο παπαγάλος, μέχρι που κατάλαβε πως η πειρατίνα τον αγαπάει όπως ακριβώς είναι, γιατί είναι διαφορετικός.

Η Ιουλία Κωστοπούλου γράφει μια όμορφη ιστορία για το πόσο ωραίο είναι να είναι κανείς διαφορετικός και η Πετρούλα Κρίγκου ζωντανεύει μέσα από τα μοναδικά της σχέδια με τα έντονα χρώματα τον μεγάλο, γκρι, παπαγάλο και την παρέα του.

 

20161107120434

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ***ΕΚΛΕΙΣΕ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου της Ιουλίας Κωστοπούλου, Παπαγάλος πειρατής.

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές που θα λάβουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ, κάτω από το κείμενο με το ονοματεπώνυμό σας.
  • Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στις 23:59.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας.
  • Οι νικητές ενημερώνονται με e-mail την επόμενη μέρα της λήξης του διαγωνισμού.

***Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλους τους διαγωνισμούς μας***

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.