Παπαγάλος πειρατής

papagalos-peiratis-new

Συγγραφέας: Ιουλία Κωστοπούλου

Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σειρά: Μικρές Καληνύχτες

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ενας γκρίζος παπαγάλος, που έχει ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου πάνω σε ένα πειρατικό καράβι, από τον Βορρά ως τον Νότο και από την Ανατολή ως τη Δύση, έχει καημό μεγάλο. Μα τι θα μπορούσε να συμβαίνει σε ένα τόσο κοσμογυρισμένο πουλί, που κανονικά θα έλεγες πως αφού τα έχει δεί όλα πια στη ζωή του, δεν υπάρχει τίποτα που να λαχταράει. Κι όμως, ο μεγάλος παπαγάλος ποθεί κάτι τόσο πολύ που μαραζώνει: θέλει να αλλάξει, να γίνει πειρατής, για να κερδίσει την αγάπη της πειρατίνας. Θέλει γάτζο στο χέρι όπως έχει ο καπετάνιος και πειρατικό καπέλο και μαύρο κάλυμμα στο μάτι. Να γίνει όπως όλοι πάνω στο πλοίο, για να μπορέσει να κερδίσει την αγάπη της. Και τι δεν έκανε λοιπόν ο παπαγάλος, μέχρι που κατάλαβε πως η πειρατίνα τον αγαπάει όπως ακριβώς είναι, γιατί είναι διαφορετικός.

Η Ιουλία Κωστοπούλου γράφει μια όμορφη ιστορία για το πόσο ωραίο είναι να είναι κανείς διαφορετικός και η Πετρούλα Κρίγκου ζωντανεύει μέσα από τα μοναδικά της σχέδια με τα έντονα χρώματα τον μεγάλο, γκρι, παπαγάλο και την παρέα του.

 

20161107120434

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ***ΕΚΛΕΙΣΕ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου της Ιουλίας Κωστοπούλου, Παπαγάλος πειρατής.

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές που θα λάβουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ, κάτω από το κείμενο με το ονοματεπώνυμό σας.
  • Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στις 23:59.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας.
  • Οι νικητές ενημερώνονται με e-mail την επόμενη μέρα της λήξης του διαγωνισμού.

***Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλους τους διαγωνισμούς μας***

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η μπάλα

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος είναι φιδωλός στις λέξεις του, χαρίζει όμως πλουσιοπάροχα τις εικόνες και τις ζωγραφιές του. Ξαναδιηγείται την ιστορία του Μπαχαριάν, αυτή που του μετέφερε η σύζυγός του Χριστίνα, και δημιουργεί ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους. Κι εκεί κρύβεται η μαγεία του και η ομορφιά του. Γιατί οι ιστορίες δεν έχουν ηλικία και ο Κυριτσόπουλος το γνωρίζει αυτό.

Η τελεία

Η Τελεία του Peter Reynolds είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα εικονογραφημένα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει. Το έχουν διαβάσει και αγαπήσει τόσα πολλά παιδιά που εδώ και μερικά χρόνια, το βιβλίο του Αμερικανού δημιουργού έχει και τη δική του Παγκόσμια Ημέρα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο περίπου στα μέσα του Σεπτεμβρίου.