Παραμύθι, Α’

ionesko

Συγγραφέας: Ευγένιος Ιονέσκο

Εικονογράφηση: Ετιέν Ντελεσσέρ

Μετάφραση: Αγγέλα Βερυκοκάκη-Αρτέμη

Εκδόσεις: Γνώση

Χρονιά έκδοσης: 1995

Ηλικίες: +3

 

Ο Ευγένιος Ιονέσκο γράφει το Παραμύθι, Α’, χωρίς βασιλοπούλες και βασιλόπουλα, χωρίς νεράιδες και ξωτικά. Πρωταγωνίστρια είναι η μικρή Ζοζέτ, που οι γονείς της το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησαν σε μια βραδινή έξοδο και το πρωί δεν έχουν κουράγιο να σηκωθούν από το κρεββάτι. Το κοριτσάκι θέλει τόσο πολύ να μπει στο δωμάτιό τους να τους ξυπνήσει για να παίξουν, όμως ο μπαμπάς της και η μαμά της δεν μπορούν καν να φάνε το πρωινό που τους ετοίμασε η Ζακλίν, η οικιακή βοηθός. Η Ζοζέτ επιμένει να της πει ο μπαμπάς της έστω μια ιστορία κι εκείνος σκαρφίζεται ένα παραμύθι όπου όλοι οι ήρωες έχουν ίδιο όνομα: Ζακλίν! Ένα υπέροχο βιβλίο – αφιερωμένο όπως όλα τα παραμύθια που έγραψε στην κόρη του – που μας υπενθυμίζει πως οι λέξεις δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει να μας διασκεδάζουν οι ιστορίες!

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.