Παραμύθια με την Ξένια

paramithia-me-tin-xenia

Συγγραφέας: Ξένια Καλογεροπούλου

Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

Εκδόσεις: Μάρτης

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Τα Παραμύθια με την Ξένια δεν είναι σαν τα παραμύθια που έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε στα παιδιά μας. Είναι από αυτά τα παλιά παραμύθια που μας έλεγαν εμάς όταν ήμασταν παιδιά, που προέρχονται από τη λαϊκή παράδοση, που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και από στόμα σε στόμα για να φτάσουν σε μας σήμερα, αυτά που έχουν κακούς μάγους, άπληστους γαιοκτήμονες, κακομούτσουνες μάγισσες και ζώα που μιλούν. Αυτά τα παραμύθια επέλεξε η πολυαγαπημένη Ξένια Καλογεροπούλου να μας παρουσιάσει: τέσσερις ιστορίες, μία από την Κίνα (Το μαγικό πινελο), δύο από την Ιταλία (Ο Βαλέριος και ο μάγος Ζαγκρεμάρ και Το σπίτι με τις γάτες) και μία του Γερμανού Wilhelm Hauff (Ο μύτας), τις οποίες διασκεύασε και ξαναέγραψε με τέτοιο τρόπο που είναι σαν να την ακούς να στις διηγείται, όπως κάνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια και στο θέατρο Πόρτα. Η πολύ προσεγμένη έκδοση των εκδόσεων Μάρτης συμπληρώνεται από την εξαιρετική εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη.

Το βιβλίο συνοδεύει και CD στο οποίο η Ξένια Καλογεροπούλου διηγείται τις τέσσερις ιστορίες, ενώ παρεμβάλονται μουσικά θέματα του Κορνήλιου Σελαμσή από παιδικές παραστάσεις που έχουν ανέβει στο θεάτρο Πόρτα.

Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το βιβλίο:

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία