Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι στο σχολείο

Συγγραφέας – εικονογράφος: Helen Stephens
Μετάφραση: Μαριλένα Πανουργιά
Εκδόσεις: Ικαρος
Χρονιά έκδοσης: 2018
Ηλικίες: 3+

 

Το τρίτο βιβλίο της σειράς “Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι” της Helen Stephens μεταφράστηκε και κυκλοφορεί και στα ελληνικά. Μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές βιβλίων στη Μεγάλη Βρετανία, που έγινε και θεατρικό και μας σύστησε την Iris (Ελλη στην ελληνική έκδοση), στο τρίτο βιβλίο αφηγείται μια ακόμα περιπέτεια του μικρού κοριτσιού και του λιονταριού της. Αυτή τη φορά, οι δυο τους θα βρεθούν σε μπελάδες όταν το λιοντάρι θα αποφασίσει να ακολουθήσει την Ελλη και τους συμμαθητές της στο σχολείο. Η δασκάλα δεν θέλει ζώα, ήταν σαφής, όμως το λιοντάρι δεν ήθελε να αποχωριστεί τη φίλη του κι έτσι την ακολούθησε. Οσο κι αν προσπάθησε να κρυφτεί μέσα στην τάξη, η δασκάλα συνέχεια το ανακάλυπτε και το έστελνε πίσω στο σπίτι. Έτσι αντί για να πάει σπίτι, το λιοντάρι αποφάσισε να περιμένει την Ελλη να τελειώσει τα μαθήματά της κι όσο περίμενε θα έπαιρνε έναν υπνάκο στο πιο ηλιόλουστο σημείο… πάνω στην οροφή του σχολικού λεωφορείου. Τι θα γίνει όμως τώρα που τα παιδιά θα πάνε εκδρομή στο μουσείο; Πού θα κρυφτεί το λιοντάρι για να μην το βρουν και πώς θα καταφέρει να σώσει τα παιδιά από μια τρομερή πτώση δέντρου;

Η βραβευμένη Βρετανή συγγραφέας και εικονογράφος Helen Stephens μέσα από μια πολύ χαριτωμένη ιστορία μιλάει για την αγάπη και τη φιλία και αφιερώνει το βιβλίο της στους δασκάλους και τα αναπάντεχα που έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε μέρα που περνάει παρέα με τους μαθητές τους. Η εικονογράφηση, που αναδίδει μια αίσθηση ρετρό, συμπληρώνει ιδανικά τη γεμάτη χιούμορ ιστορία εκεί που οι λέξεις δεν χωρούν.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.