Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι στο σχολείο

Συγγραφέας – εικονογράφος: Helen Stephens
Μετάφραση: Μαριλένα Πανουργιά
Εκδόσεις: Ικαρος
Χρονιά έκδοσης: 2018
Ηλικίες: 3+

 

Το τρίτο βιβλίο της σειράς “Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι” της Helen Stephens μεταφράστηκε και κυκλοφορεί και στα ελληνικά. Μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές βιβλίων στη Μεγάλη Βρετανία, που έγινε και θεατρικό και μας σύστησε την Iris (Ελλη στην ελληνική έκδοση), στο τρίτο βιβλίο αφηγείται μια ακόμα περιπέτεια του μικρού κοριτσιού και του λιονταριού της. Αυτή τη φορά, οι δυο τους θα βρεθούν σε μπελάδες όταν το λιοντάρι θα αποφασίσει να ακολουθήσει την Ελλη και τους συμμαθητές της στο σχολείο. Η δασκάλα δεν θέλει ζώα, ήταν σαφής, όμως το λιοντάρι δεν ήθελε να αποχωριστεί τη φίλη του κι έτσι την ακολούθησε. Οσο κι αν προσπάθησε να κρυφτεί μέσα στην τάξη, η δασκάλα συνέχεια το ανακάλυπτε και το έστελνε πίσω στο σπίτι. Έτσι αντί για να πάει σπίτι, το λιοντάρι αποφάσισε να περιμένει την Ελλη να τελειώσει τα μαθήματά της κι όσο περίμενε θα έπαιρνε έναν υπνάκο στο πιο ηλιόλουστο σημείο… πάνω στην οροφή του σχολικού λεωφορείου. Τι θα γίνει όμως τώρα που τα παιδιά θα πάνε εκδρομή στο μουσείο; Πού θα κρυφτεί το λιοντάρι για να μην το βρουν και πώς θα καταφέρει να σώσει τα παιδιά από μια τρομερή πτώση δέντρου;

Η βραβευμένη Βρετανή συγγραφέας και εικονογράφος Helen Stephens μέσα από μια πολύ χαριτωμένη ιστορία μιλάει για την αγάπη και τη φιλία και αφιερώνει το βιβλίο της στους δασκάλους και τα αναπάντεχα που έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε μέρα που περνάει παρέα με τους μαθητές τους. Η εικονογράφηση, που αναδίδει μια αίσθηση ρετρό, συμπληρώνει ιδανικά τη γεμάτη χιούμορ ιστορία εκεί που οι λέξεις δεν χωρούν.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.