Πράκτορες του Πλανήτη: Η εκδίκηση του Πουφ

PRAKTORES

Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη

Εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 7+

 

Είσαι έτοιμος να αναλάβεις δράση; Να σώσεις το σπίτι σου; Τον πλανήτη σου; Ο Πουφ και η Πιφ έχουν βαλθεί να τον καταστρέψουν. Εχουν αφανίσει όλους τους Πράκτορες του Πλανήτη και τώρα το μέλλον της Γης είναι στα χέρια σου! Θα αναλάβεις τις ευθύνες σου; Θα γίνεις κι εσύ Πράκτορας του Πλανήτη; Ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό βιβλίο για παιδιά δημοτικού, μέσα από το οποίο μαθαίνουν για την κλιματική αλλαγή, πως αυτή δημιουργείται και πως μπορούμε όλοι εμείς, μικροί αλλά και μεγάλοι, να βοηθήσουμε και να φροντίσουμε το ίδιο μας το σπίτι, το περιβάλλον που ζούμε και αναπνέουμε. Η εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς με τον «κομίστικο» χαρακτήρα της και τα έντονα χρώματα κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών από την πρώτη στιγμή, ενώ η χρήση QR codes (που διαβάζονται μόνο μέσω ειδικών εφαρμογών σε tablets και smart phones) που κρύβουν μυστικά στοιχεία, κάνει το βιβλίο πιο «σύγχρονο» και βάζει το παιδί μέσα από την χρήση της τεχνολογίας στη διαδικασία να ψάξει μόνο του να λύσει τα μυστήρια.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για τη κλιματική αλλαγή και ιδέες για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας να αναπνεύσει.

Πέρα όμως από βιβλίο, οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι μία μην κερδοσκοπική αστική εταιρία, που ιδρύθηκε το 2009, με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την βιωματική εκπαίδευση και δράση των παιδιών. Η οργάνωση, την οποία ίδρυσε η συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη, δραστηριοποιείται σε σχολεία αλλά και μέσω εκδηλώσεων σε όλη την χώρα, με καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, καλώντας τα παιδιά να γίνουν Πράκτορες του Πλανήτη και να φέρουν σε πέρας άκρως απόρρητες αποστολές για την προστασία της Γης. Μόνο το σχολικό έτος 2015-16, οι Πράκτορες εκπαίδευσαν 12.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ*** ΕΚΛΕΙΣΕ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Mεταίχμιο σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου της Ελένης Ανδρέου, Πράκτορες του Πλανήτη: Η εκδίκηση του Πουφ.

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές που θα πάρουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας και το ονοματεπώνυμό σας στα σχόλια παρακάτω.
  • Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 και ολοκληρώνεται την Παρασκεύη 15 Ιουλίου 2016.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας.
  • Οι νικητές ενημερώνονται με e-mail την επόμενη μέρα της λήξης του διαγωνισμού.

 

***Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλους τους διαγωνισμούς μας***

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.