Σιλουανή

Συγγραφεάς: Θοδωρής Παπαϊωάννου

Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 9+

 

Ο Κωστής και Διαμαντία καμία όρεξη δεν είχαν να πάνε διακοπές στο βουνό. Γιατί διακοπές σημαίνουν θάλασσα, παραλία, άμμος, κολύμπι. Κι όχι βουνό. Ομως οι γονείς τους ήταν κάθετοι: φέτος θα πάμε διακοπές στους θείους σας, πάει και τελείωσε. Η αλήθεια ήταν πως τα λεφτά δεν έφταναν για διακοπές σε νησιά και μέρη εξωτικά, οπότε φέτος το καλοκαίρι θα το περνούσαν όλοι μαζί στο βουνό. Κανείς δεν πέταξε τη σκούφια του, ούτε καν η μαμά τους. Τα δύο αδέρφια καμία όρεξη δεν είχαν για αυτό. Δεν ήθελαν να έρθουν εδώ, δεν θέλουν να συναντήσουν την ξαδέρφη τους με το περίεργο όνομα! Με τη μούρη χωμένη στο τάμπλετ και μετά από 8 ώρες δρόμο, η οικογένεια θα βρεθεί από τον Παράδεισο Αμαρουσίου στο σπίτι των διακοπών τους, σε ένα μέρος μαγικό, καταπράσινο και καθόλου μα καθόλου βαρετό. Εναν παράδεισο σωστό. Με οδηγό τη Σιλουανή, τα δύο αδέρφια, θα ανακαλύψουν καινούργια μέρη και μονοπάτια, θα γνωρίσουν την Εδεσσα, τόπο καταγωγής και διαμονής του συγγραφέα, θα δουν πράγματα που δεν έχουν ξαναδει και θα ζήσουν περιπέτειες που ούτε καν είχαν φανταστεί ότι θα μπορούσαν να ζήσουν. Το πρώτο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου για μεγαλύτερα παιδιά (9+) είναι ένα φανταστικό οδοιπορικό στη φύση και στα βουνά της Εδεσσας, εμπνευσμένο από μια επιστολή που του έδωσε στο τέλος μιας σχολικής χρονιάς μια μαθήτριά του, η Σιλουανή. Ενα ονειρεμένο ανάγνωσμα, μια γνωριμία με τη φύση και το διαφορετικό.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.