Θησέας

Κείμενα: Σοφία Κομηνέαthiseas

Εικονογράφηση: Ανδρέας Γιοβάνος

Σειρά: Μυθικοί Ήρωες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Η μυθολογία πάντα θα κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών, γιατί περιλαμβάνει εξωπραγματικά στοιχεία. Αρκεί όμως να είναι δοσμένη με τρόπο τέτοιο που να μπορεί να τους κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο. Ο Ανδρέας Γιοβάνος, αρχιτέκτονας και σκιτσογράφος, είχε μια πολύ καλή ιδέα: να πάρει τις ιστορίες των μυθικών ηρώων και να τις κάνει comics! H Σοφία Κομηνέα ανέλαβε να μετατρέψει τα κείμενα σε τετράστιχα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Το βιβλίο ξεκινάει από τη γέννηση του Θησέα, μαθαίνουμε για τους γονείς του και την καταγωγή του, για τον Χείρωνα, που ήταν Κένταυρος, τον ληστή Προκρούστη, τον Μινώταυρο και την Αριάδνη.

Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε και έξι σελίδες στις οποίες μπορεί το παιδί να ζωγραφίσει και να παίξει.

 

Ο Θησεας είναι το πρώτο βιβλίο που παρουσιάζουμε.

Η σειρά περιλαμβάνει ακόμα τα βιβλία: Ηρακλής και Αχιλλέας.

Πάρτε μια γεύση από τον Θησέα εδώ:

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ*** EKΛΕΙΣΕ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου των Κομηνέα-Γιοβάνου “Θησέας“.

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές, που θα πάρουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας και το ονοματεπώνυμό σας στα σχόλια παρακάτω.  

Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Μαΐου 2016. Ο νικητής θα ενημερωθεί με e-mail την επόμενη μέρα.

 

*** Kάντε like στη σελίδα της Κόκκινης Αλεπούς στο facebook για να ενημερώνεστε για τους διαγωνισμούς μας***

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.