Θησέας

Κείμενα: Σοφία Κομηνέαthiseas

Εικονογράφηση: Ανδρέας Γιοβάνος

Σειρά: Μυθικοί Ήρωες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Η μυθολογία πάντα θα κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών, γιατί περιλαμβάνει εξωπραγματικά στοιχεία. Αρκεί όμως να είναι δοσμένη με τρόπο τέτοιο που να μπορεί να τους κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο. Ο Ανδρέας Γιοβάνος, αρχιτέκτονας και σκιτσογράφος, είχε μια πολύ καλή ιδέα: να πάρει τις ιστορίες των μυθικών ηρώων και να τις κάνει comics! H Σοφία Κομηνέα ανέλαβε να μετατρέψει τα κείμενα σε τετράστιχα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Το βιβλίο ξεκινάει από τη γέννηση του Θησέα, μαθαίνουμε για τους γονείς του και την καταγωγή του, για τον Χείρωνα, που ήταν Κένταυρος, τον ληστή Προκρούστη, τον Μινώταυρο και την Αριάδνη.

Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε και έξι σελίδες στις οποίες μπορεί το παιδί να ζωγραφίσει και να παίξει.

 

Ο Θησεας είναι το πρώτο βιβλίο που παρουσιάζουμε.

Η σειρά περιλαμβάνει ακόμα τα βιβλία: Ηρακλής και Αχιλλέας.

Πάρτε μια γεύση από τον Θησέα εδώ:

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ*** EKΛΕΙΣΕ***

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου των Κομηνέα-Γιοβάνου “Θησέας“.

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές, που θα πάρουν από ένα αντίτυπο.

Όροι του διαγωνισμού:

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας και το ονοματεπώνυμό σας στα σχόλια παρακάτω.  

Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Μαΐου 2016. Ο νικητής θα ενημερωθεί με e-mail την επόμενη μέρα.

 

*** Kάντε like στη σελίδα της Κόκκινης Αλεπούς στο facebook για να ενημερώνεστε για τους διαγωνισμούς μας***

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.