Τι θα έκανα αν ήμουν Αϊ-Βασίλης

Συγγραφέας: Τατιάνα Ζωγράφου

Εικονογράφηση: Μάρια Μπαχά

Εκδόσεις: Καλέντης

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Εσύ, αλήθεια, τί θα έκανες αν ήσουν Αϊ Βασίλης; Αν είχες όλη τη δύναμη στα χέρια σου να αλλάξεις τον κόσμο, θα το έκανες; Η Λεωνή και ο Άγης είναι δύο παιδιά πολύ μικρά για να μπορέσουν να τον αλλαξουν, αλλά με τεράστια θέληση και γεμάτα ιδέες. Προσπαθούν να καταλάβουν τί συμβαίνει γύρω τους απλώς με το να παρατηρούν πράγματα που οι μεγάλοι δεν βλέπουν: τα παιδιά που κοιμούνται, τους ασθενείς στα νοσοκομεία και τους γιατρούς τους, τους βουλευτές που μας κυβερνούν, τους ίδιους τους γονείς και τα ζώα. Και τι καταλαβαίνουν; Πολύ περισσότερα από τους μεγάλους: πως ο κόσμος μας είναι άδικος και σκληρός και πως τα παιδιά δεν θέλουν πάντα δώρα για τα Χριστούγεννα, αλλά να διώξουν τον φόβο και να υπάρχει παντού ειρήνη. Πως οι μεγάλοι έχουν μόνο άγχος και δεν ευχαριστιούνται τη ζωή τους, πως οι πολιτικοί δεν ακούν γιατί τα αυτιά τους είναι βουλωμένα, οι ασθενείς αισθάνονται μόνοι τους.

Η τραγουδοποιός Τατιάνα Ζωγράφου αφήνει για λίγο τη μουσικής και φοράει το κοστούμι του συγγραφέα, και μέσα από τη πένα της δίνει στα δύο παιδιά τη δύναμη να άλλαξουν τον κόσμο και να πουν στους μεγάλους αυτά που πραγματικά αισθάνονται και θέλουν΄, αλλά δεν έχουν τη δύναμη – επειδή είναι ακόμα παιδιά – να αλλάξουν. Ενα εορταστικό μανιφέστο για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο αλήθειες που όλοι πρέπει να ακούσουμε. Το βιβλίο συμπληρώνεται μοναδικά από την εικονογράφηση της ζωγράφου Μάριας Μπαχά.

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Η γη είναι παγωμένη… Ή μάλλον με άμμο καυτή… Ή όχι-όχι, είναι καταπράσινη. Μπα… είναι πλημμυρισμένη με νερό. Τα πλάσματα