Τικ και Τέλα: η σειρά

Συγγραφέας: Αξελ Σέφλερ

Εικονογράφηση: Αξελ Σέφλερ

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ίκαρος

Ηλικίες: 1+

 

O Tικ και η Τέλα είναι έρωτας κι αν δεν τους έχετε γνωρίσει ακόμα δεν ξέρετε τι χάνετε. Μια ποντικίνα, η Τέλα, κι ένα κούνελος, ο Τικ, είναι το αχώριστο ζευγάρι που μας μαθαίνει να είμαστε ευγενικοί και να μην μαλώνουμε, να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις, να μοιραζόμαστε τα παιχνίδια μας, να μην στενοχωριόμαστε αν μας φύγουν και λίγα τσίσα στο χαλί, να γελάμε δυνατά, να παίζουμε μαζί και τέλος να μην στενοχωριομαστε, γιατί λύσεις υπάρχουν, αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας.

Η σειρά αποτελείται από έξι βιβλία μέχρι στιγμής: Το Χιόνι, το Σούπερ Πατίνι, Ο Βατραχάκος, Το κόκκινο μπαλόνι, Η λιμνούλα και το Τέρας.

Κάθε βιβλίο είναι ξεχωριστό και είμαι σίγουρη πως τα παιδιά σας θα αγαπήσουν τον Τικ και την Τέλα όσο κανέναν άλλο ήρωα βιβλίου.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.