Τικ και Τέλα: η σειρά

Συγγραφέας: Αξελ Σέφλερ

Εικονογράφηση: Αξελ Σέφλερ

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ίκαρος

Ηλικίες: 1+

 

O Tικ και η Τέλα είναι έρωτας κι αν δεν τους έχετε γνωρίσει ακόμα δεν ξέρετε τι χάνετε. Μια ποντικίνα, η Τέλα, κι ένα κούνελος, ο Τικ, είναι το αχώριστο ζευγάρι που μας μαθαίνει να είμαστε ευγενικοί και να μην μαλώνουμε, να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις, να μοιραζόμαστε τα παιχνίδια μας, να μην στενοχωριόμαστε αν μας φύγουν και λίγα τσίσα στο χαλί, να γελάμε δυνατά, να παίζουμε μαζί και τέλος να μην στενοχωριομαστε, γιατί λύσεις υπάρχουν, αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας.

Η σειρά αποτελείται από έξι βιβλία μέχρι στιγμής: Το Χιόνι, το Σούπερ Πατίνι, Ο Βατραχάκος, Το κόκκινο μπαλόνι, Η λιμνούλα και το Τέρας.

Κάθε βιβλίο είναι ξεχωριστό και είμαι σίγουρη πως τα παιδιά σας θα αγαπήσουν τον Τικ και την Τέλα όσο κανέναν άλλο ήρωα βιβλίου.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.

Το δώρο του παππού

Η Κάρμεν ζει με τον μπαμπά της και τη μαμά της, όμως συχνά επισκέπτεται τον αγαπημένο της παππού, ο οποίος αγαπά οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εφευρέσεις. Δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο: παλιά μοτέρ, παλιές καρέκλες, παλιά υφάσματα μέχρι και παλιά φτερά ποδηλάτου. Αυτός είναι ο παππούς της, που της έχει φτιάξει και τον Τάλω, ένα ρομπότ που την ακουλουθεί όπου πάει, φτιαγμένος κι αυτός από παλιά πράγματα. Το πρόβλημα της Κάρεν όμως, δεν είναι ούτε οι γονείς της, ούτε ο Τάλως*, ούτε φυσικά ο παππούς της. Το πρόβλημά της είναι το μάθημα της Ιστορίας και ένας κακός βαθμός που πήρε σε ενα διαγώνισμα.