Τικ και Τέλα: η σειρά

Συγγραφέας: Αξελ Σέφλερ

Εικονογράφηση: Αξελ Σέφλερ

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ίκαρος

Ηλικίες: 1+

 

O Tικ και η Τέλα είναι έρωτας κι αν δεν τους έχετε γνωρίσει ακόμα δεν ξέρετε τι χάνετε. Μια ποντικίνα, η Τέλα, κι ένα κούνελος, ο Τικ, είναι το αχώριστο ζευγάρι που μας μαθαίνει να είμαστε ευγενικοί και να μην μαλώνουμε, να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις, να μοιραζόμαστε τα παιχνίδια μας, να μην στενοχωριόμαστε αν μας φύγουν και λίγα τσίσα στο χαλί, να γελάμε δυνατά, να παίζουμε μαζί και τέλος να μην στενοχωριομαστε, γιατί λύσεις υπάρχουν, αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας.

Η σειρά αποτελείται από έξι βιβλία μέχρι στιγμής: Το Χιόνι, το Σούπερ Πατίνι, Ο Βατραχάκος, Το κόκκινο μπαλόνι, Η λιμνούλα και το Τέρας.

Κάθε βιβλίο είναι ξεχωριστό και είμαι σίγουρη πως τα παιδιά σας θα αγαπήσουν τον Τικ και την Τέλα όσο κανέναν άλλο ήρωα βιβλίου.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;