Το αγόρι που γύρευε τις μυρωδιές

Συγγραφέας: Χριστίνα Φραγκεσκάκη
Εικονογράφηση: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Εκδόσεις: Πατάκη
Χρονιά έκδοσης: 2019
Ηλικίες: 5+

H ιστορία της Φιφιλιφυλίτσα ξεκινάει με την ιστορία του ίδιου της του ονόματος για να φτάσει στη μέρα του γάμου της με τον εκλεχτό της καρδιάς της, ενός αγοριού που ξεκινάει ένα ταξίδι με άγνωστο προορισμό, δίνοντας όμως υπόσχεση πως θα γυρίσει πάλι πίσω. Η υποσχεσή του είναι να βρει τις μυρωδιές που τόσοι άλλοι απολαμβάνουν, μα εκείνος δεν μπορεί, για να μπορέσει να διεκδικήσει την αγάπη του κοριτσιού. Θα γυρίσει πίσω μόνο όταν ανακαλύψει αυτές τις μυρωδιές. Θα τις βρει; Κι εκείνη, θα τον περιμένει;

Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη και ο Αλέξης Κυριτσόπουλος δημιούργησαν ένα παραμύθι για μικρούς και για μεγάλους. Οι ζωγραφιές του συνοδεύουν τις λέξεις της και μαζί συνθέτουν μια όμορφη ιστορία αγάπης, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του κλασικού παραμυθιού. Οι λέξεις της Χριστίνας Φραγκεσκάκη, μετρημένες και χωρίς υπερβολές, αφηγούνται το ταξίδι του νεαρού που ξεκινάει να βρει αυτό που λαχταρά πιο πολύ, τις μυρωδιές. Θα ψάξει, θα ρωτήσει, θα μάθει πολλά, θα απογοητευτεί πολύ και θα γυρίσει πίσω, νομίζοντας πως έχασε. Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική. Αγάπη, προσμονή, επιμονή, απογοήτευση, επιτυχία. Οπως ακριβώς συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Ο ζωγράφος Αλέξης Κυριτσόπουλος ζωγραφίζει την αγάπη, τις μυρωδιές, την έξαψη της ψυχής όταν βρίσκει αυτό που ποθεί πιο πολύ. Μια γλυκειά ιστορία αγάπης, που μιλά για την πορεία από την παιδική στην ενήλικη ζωή, πλημμυρισμένη με χρώματα και μυρωδιές που αναδύονται από κάθε λέξη, σε κάθε σελίδα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.