Το γκρίζο γαϊδούρακι

Συγγραφέας: Nicole Snitselaar

Εικονογράφηση: Coralie Saudo

Μετάφραση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης

Εκδόσεις: Νεφέλη/ Τσαλαπετεινός

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 3+

 

Η Κατερίνα είναι ένα μικρό κορίτσι που κάθε μέρα πηγαίνει και βλέπει το μικρό γκρίζο γαϊδουράκι της. Tον αγαπάει πολύ και του πηγαίνει τραγανά καρότα για να τον ταΐσει. Ομως μια μέρα η Κατερίνα δεν θα πάει να τον δει. Ούτε την επόμενη. Και θα περάσουν αρκετές μέρες μέχρι το μικρό γκρίζο γαϊδούρακι να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να ψάξει εκείνος να τη βρει.

Η Nicole Snitselaar και η Coralie Saudo δημιουργούν μια ιστορία αγάπης και φιλίας και κυρίως μια ιστορία για το πώς ξεπερνάμε τους φόβους μας, με φόντο ένα ελληνικό νησί. Η Βελγίδα συγγραφέας με τα δεκάδες παιδικά βιβλία στο ενεργητικό της, διαλέγει το αιγαιοπελαγίτικο σκηνικό με τους γαλάζιους τρούλους, τα ψηλά καταπράσινα κυπαρίσσια, τα κατάλευκα σπίτια και τα πέτρινα σοκάκια για να στήσει την ιστορία του γαϊδαράκου και της Κατερίνας (Serafina στο προτότυπο) και να δείξει μέσα από το κείμενό της πώς η αγάπη και η δύναμη της φιλίας μπορεί να μας κάνει να ξεπεράσουμε και τον πιο μεγάλο φόβο μας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.