Το μεγάλο βιβλίο των ζουζουνιών

Συγγραφέας – εικονογράφος: Yuval Zommer
Επιστημονική σύμβουλος: Barbara Taylor
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Χρονιά έκδοσης: 2020
Ηλικίες: 5+, 7+

Πόσα ζουζούνια μπορείς να βρεις στο Μεγάλο Βιβλίο των Ζουζουνιών; Εκατοντάδες! Και αυτό είναι το υπέροχο με αυτό το βιβλίο γνώσης. Ο Yuval Zommer, απόφοιτος του Royal College of Art και με μεγάλη εργασιακή εμπερία ως creative director σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας, αποφάσισε να γίνει συγγραφέας και εικονογράφος βιβλίων γνώσεων, παρουσιάζοντας τη σειρά βιβλίων του “Το μεγάλο βιβλίο…” Με τα βιβλία του αυτά ενθαρρύνει τα μικρά σε ηλικία παιδιά (ακόμα και αυτά ηλικίας 3+) να παρατηρήσουν τη φύση και το περιβάλλον μας και να συμβουλευτούν το βιβλίο ώστε να κατανοήσουν τον κόσμο μας. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, Το μεγάλο βιβλίων των ζουζουνιών, ο Zommer μας ξεναγεί στον υπέροχο (και καμιά φορά αηδιαστικό, αλλά κι αυτό έχει την πλάκα του) κόσμο των ζουζουνιών και των εντόμων. Στις μεγάλων διαστάσεων σελίδες του βιβλίου αυτού βρίσκουμε από σκαθάρια, πασχαλίτσες, μέλισσες και ζουζούνια της νύχτας μέχρι τερμίτες, αλογάκια της Παναγίας, ζουζούνια του νερού, αλλά και ζουζούνια των κήπων και των σπιτιών. Ανοίγοντας το βιβλίο ανοίγεται ένας υπέροχος κόσμος ενός σύμπαντος που ζει, αναπτύσσεται και δημιουργεί κάτω από τα πόδια μας και ψηλά στον αέρα.

Οι εικονογραφήσεις του Zommer είναι αληθοφανείς, με αρκετές λεπτομέρειες, όμως η ουσία του βιβλίου κρύβεται στις πολλές πληροφορίες που δίνει για τις διάφορες οικογένειες ζουζουνιών ο δημιουργός: με απλά λόγια, κρατώντας τα πιο σημαντικά στοιχεία, γράφει όπως ακριβώς θα μιλούσε ένας ενήλικας σε ένα μικρό παιδί, ώστε αυτό να μπορέσει να καταλάβει τι βλέπει μπροστά του. Το βιβλίο δίνει το έναυσμα για φανταστικές περιπέτειες σε κήπους και πάρκα. Πάρτε το μαζί σας στην επόμενη εξόρμησή σας και μαζί με έναν μεγενθυντικό φακό ξεκινήστε μαζί με τα παιδιά ένα ταξίδι στον κόσμο των ζουζουνιών. Ιδανικό ακόμα για αυτούς που για διάφορους λόγους τα φοβούνται!

Σημειώνεται ότι τα βιβλία της συγκεκριμένη σειράς έχουν μεταφραστεί σε 25 γλώσσες, ενώ έχουν ξεχωρίσει και προταθεί για διάφορα σημαντικά βραβεία, όπως τα UKLA Book Awards 2018 & 2019 και English Association’s Nonfiction Award 2017 & 2019.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;