Το μυστικό ταξίδι μου… χωρίς την πιπίλα

Συγγραφέας – εικονογράφος: Τζέσικα Γιωσαφάτ

Εκδόσεις: Key Books

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 1+, 3+

Η χρήση των παραμυθιών είναι ένα πολύ καλός τρόπος να αλλάξεις μία κατάσταση όσoν αφορά στα παιδιά μικρής ηλικίας. Αυτό και η υπομονή, φυσικά. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται με τελείως διαφορετικό τρόπο τα δικά μας “πρέπει” (ή δεν τα αντιλαμβάνονται καθόλου, αν κρίνω από προσωπική εμπειρία) και η χρήση μιας ιστορίας, με απλά λόγια και όμορφα έντονα σχέδια αποτελεί την τέλεια λύση. Η υπόθεση του βιβλίου είναι απλή και πολύ γνώριμη: ένα παιδάκι που δεν θέλει να αποχωριστεί την πιπίλα του και μαζί με αυτή την ασφάλεια που του προσφέρει. Έτσι, ξεκινάει ένα ταξίδι μέσα από το λούκι της μπανιέρας που κάνει μπάνιο, όπου ξαφνικά βρίσκεται σε έναν τόπο μαγικό, πολύχρωμο που οι κάτοικοί του αρέσκονται στο να χορεύουν και να τραγουδούν. Όμως πως θα μπορέσει εκείνο να χορέψει και κυρίως να τραγουδίσει όταν έχει την πιπίλα στο στόμα;

Η αλήθεια είναι πως ο αποχωρισμός από την πιπίλα για κάποια παιδιά είναι οδυνηρός και φτάνουν σε αρκετά μεγάλη ηλικία για να αποφασίσουν πως δεν χρειάζεται πια να την έχουν μαζί τους. Η Τζέσικα Γιωσαφάτ δίνει μέσα από το βιβλίο της την ευκαιρία στους γονείς που το διαβάζουν να καταλάβουν τί αισθάνονται τα παιδιά που κρατούν σε μεγαλύτερη ηλικία τις πιπίλες και ποιός έιναι ο καλύτερος τρόπος για να την αποχωριστούν, με ήρεμο και ομαλό τρόπο, ενώ τα παιδιά αντιλαμβάνονται μέσα από την ιστορία και την εικονογράφηση πως υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα για να κάνουμε μέσα στην ημέρα μας από το να πιπιλάμε μια πιπίλα.

Στην αρχή του βιβλίου, ο διάσημος Παιδοψυχολόγος – Ψυχαναλυτής Ματθαίος Γιωσαφάτ, δίνει τη δική του επαγγελματική άποψη για την χρήση της πιπίλας και το πόσο σημαντική είναι για τα παιδιά που την χρησιμοποιούν.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.