Το μυστικό του Άι-Βασίλη

Συγγραφέας: Αλίκη Γιαννάκη

Εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 7+

 

Εσείς πιστεύετε στον Αγιο Βασίλη; Γιατί υπάρχουν κάτι πλασματάκια μικρά που σηκώνουν το φρύδι κάθε φορά που τους μιλάς για αυτόν. “Μα δεν υπάρχει”, θα σου πουν. Πώς δεν υπάρχει! Υπάρχει, απλώς δεν είναι ένας. Η Αλίκη Γιαννάκη, κειμενογράφος στο επάγγελμα, αναλαμβάνει στο χριστουγεννιάτικο αυτό βιβλίο της να μας αποκαλύψει το μυστικό του Άγιου Βασίλη και να πείσει και τον πιο δύσπιστο για την ύπαρξή του. Ολα ξεκίνησαν ένα βράδυ, σε ένα σπίτι στον Βορρά, κάπου πολύ παγωμένα και χιονιοσμένα. Εκεί, ο Αγιος Βασίλης μαζί με τον Σάντα Κλάους, τον Φάδερ Κρίσμας, τον Περ Νοέλ, τον Ντεντ Μόροζ, τον Κανακαλόκα, τον Πάι Νατάλ και τον Μπάμπο Νατάλε θα σκαρφιστούν το μεγαλύτερο κόλπο στην ιστορία των Χριστουγέννων. Είσαι έτοιμος/η να το ανακαλύψεις; Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2015 σε εικονογράφηση Πέτρου Μπουλούμπαση, ενώ το 2016 έλαβε τη σημερινή του μορφή, με σκληρό εξώφυλλο. Εμείς, το ανακαλύψαμε τυχαία, σε μια βόλτα μας στο Meet Market πριν λίγες ημέρες. Δυστυχώς, δεν θα το βρείτε σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Ομως μπορείτε να το αποκτήσετε μέσα από το Etsy shop της δημιουργού του ή να μπείτε στο site του και να μάθετε περισσότερα για αυτό. Είναι ένα πολύ όμορφο χριστουγεννιάτικο βιβλίο για όλα εκείνα τα παιδάκια που έχουν αρχίσει να χάνουν λίγη από τη μαγεία των γιορτών και να αμφισβητούν την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.