Το μυστικό του Άι-Βασίλη

Συγγραφέας: Αλίκη Γιαννάκη

Εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 7+

 

Εσείς πιστεύετε στον Αγιο Βασίλη; Γιατί υπάρχουν κάτι πλασματάκια μικρά που σηκώνουν το φρύδι κάθε φορά που τους μιλάς για αυτόν. “Μα δεν υπάρχει”, θα σου πουν. Πώς δεν υπάρχει! Υπάρχει, απλώς δεν είναι ένας. Η Αλίκη Γιαννάκη, κειμενογράφος στο επάγγελμα, αναλαμβάνει στο χριστουγεννιάτικο αυτό βιβλίο της να μας αποκαλύψει το μυστικό του Άγιου Βασίλη και να πείσει και τον πιο δύσπιστο για την ύπαρξή του. Ολα ξεκίνησαν ένα βράδυ, σε ένα σπίτι στον Βορρά, κάπου πολύ παγωμένα και χιονιοσμένα. Εκεί, ο Αγιος Βασίλης μαζί με τον Σάντα Κλάους, τον Φάδερ Κρίσμας, τον Περ Νοέλ, τον Ντεντ Μόροζ, τον Κανακαλόκα, τον Πάι Νατάλ και τον Μπάμπο Νατάλε θα σκαρφιστούν το μεγαλύτερο κόλπο στην ιστορία των Χριστουγέννων. Είσαι έτοιμος/η να το ανακαλύψεις; Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2015 σε εικονογράφηση Πέτρου Μπουλούμπαση, ενώ το 2016 έλαβε τη σημερινή του μορφή, με σκληρό εξώφυλλο. Εμείς, το ανακαλύψαμε τυχαία, σε μια βόλτα μας στο Meet Market πριν λίγες ημέρες. Δυστυχώς, δεν θα το βρείτε σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Ομως μπορείτε να το αποκτήσετε μέσα από το Etsy shop της δημιουργού του ή να μπείτε στο site του και να μάθετε περισσότερα για αυτό. Είναι ένα πολύ όμορφο χριστουγεννιάτικο βιβλίο για όλα εκείνα τα παιδάκια που έχουν αρχίσει να χάνουν λίγη από τη μαγεία των γιορτών και να αμφισβητούν την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.