Το βιβλίο που κουνιέται

Κείμενο – εικονογράφηση: Die KrickelKrakels

Απόδοση: Μαρία Σούμπερτ

Εκδόσεις: Διάπλαση

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Το βιβλίο που κουνιέται είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του. Για να το διαβάσεις και να το καταλάβεις, πρέπει… να το κουνήσεις! Να το πας αριστερά, να το πας δεξιά, να το φέρεις τούμπα, να το ανοιγοκλείσεις πολύ γρήγορα, να φτάσεις στο τέλος για να δεις τι συνέβη στην αρχή. Οι KrickekKrakels είναι μια ομάδα από τη Γερμανία που αποτελείται από 14 άτομα, όλοι τους συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου στο τμήμα των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Το Βιβλίο που κουνιέται βραβεύτηκε το 2011 και το 2012 με τα βραβεία Primeval Robot και Grandios ως το πιο αστείο παιδικό βιβλίο. Η ιστορία ξεκινάει με δύο αυγά που τα παιδιά θα πρέπει προσεχτικά να βοηθήσουν να σπάσουν. Από μέσα τους θα ξεπηδήσουν ο μεγάλος Μπο και ο μικρός Μπερτ. Στην επόμενη σελίδα θα πρέπει να τραγουδίσουν μαζί με τον Μπο, ενώ την επόμενη για να τη διαβάσουν θα πρέπει να αναποδογυρίσουν ολόκληρο το βιβλίο! Θα πρέπει να φιλήσουν τον βάτραχο για να τον κάνουν πρίγκηπα, κουνώντας το βιβλίο πέρα δώθε να δημιουργήσουν τεράστια κύματα, ώστε η βάρκα της αρκούδας να πλεύσει ως την ακτή, να φυσήξουν δυνατά για να διώξουν τα σύννεφα της βροχής, να χρησιμοποιήσουν το φως του ήλιου ή μιας λάμπας για να βοηθήσουν τα αχλάδια να ωριμάσουν και τόσα άλλα! Είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό βιβλίο που βάζει τα παιδιά στη διαδικασία να συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας, προκαλώντα κύματα γέλιου που μεγαλώνουν όσο προχωράμε την ανάγνωση!

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.