Τώρα!

Συγγραφέας: Tracey Corderoy

Εικονογράφος: Tim Warnes

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ο Άρτσι, ένας μικρός ρινόκερος, είναι τρομερά ανυπόμονος. Οπως κάθε τρίχρονο που σέβεται τον εαυτό του. Θέλει όλα να γίνουν τώρα. Τώρα όμως! Η μαμά του και ο μπαμπάς του κάνουν ό,τι μπορούν για να του εξηγήσουν πως κάποια πράγματα θέλουν τον χρόνο τους και πως στη ζωή μας χρειάζεται και λίγη υπομονή, όμως μάταια! Μέχρι που η μαμά ανακοινώνει πως σε λίγες μέρες θα φύγουν όλοι μαζί για διακοπές! Πότε; ΤΩΡΑ; Ρωτάει όλο ανυπομονησία ο Άρτσι;

Το κείμενο της Tracey Corderoy δίνει μια πολύ καλή αφορμή στους γονείς να προσπαθήσουν να εξηγήσουν (όσο αυτό είναι δυνατό) στα μικρά παιδιά τη μαγεία της αναμονής και της υπομονής, πως δεν μπορούν να γίνονται ΟΛΑ όταν εμείς το θέλουμε και πως όλα έχουν την ώρα τους και χρειάζονται τον χρόνο τους, όπως το ταξίδι του Άρτσι και οι διακοπές του. Η ιστορία συμπληρώνεται με την όμορφη και προσεγμένη εικονογράφηση του Tim Warnes.

Save

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και δούλεψε για περισσότερο από μια δεκαετία σε περιοδικά και εφημερίδες. Διαβάζει βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, φυλλάδια για delivery, επιγραφές, ετικέτες σε συσκευασίες τροφίμων και σαμπουάν. Όταν δεν διαβάζει, γράφει, ράβει και καταβροχθίζει σοκολατάκια υγείας.

2 Σχόλια

  1. ΕΛΕΝΑ 31/01/2017 σε 5:19 μμ - Απάντηση

    Αγόρασα το βιβλίο αμέσως μόλις κυκλοφορησε γιατί εμπιστεύομαι με τυφλά μάτια τις εκδόσεις Ικαρος. Ομολογώ ότι δεν ενθουσιάστηκα. Η ιστορία δεν είχε αρχή, ούτε πλοκή. Αναγκάστηκα να προσθέσω δικά μου σχόλια για να το καταλάβει το 3,5 ετών παιδάκι μου.

    • Ζωή Κοσκινίδου 31/01/2017 σε 5:27 μμ - Απάντηση

      Το βιβλίο είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα, όχι μόνο στα παιδικά αλλά και στα ενηλίκων. Στη δική μου περίπτωση, μιας και τα βιβλία πάντα τα διαβάζω πριν τα παρουσιάσω, έχει λειτουργήσει «εκπαιδευτικά» και ο Αρτσι έχει βοηθήσει το παιδί μου να αντιληφθεί την έννοια της ανυπομονησίας, αλλά και να μάθει να έχει περισσότερη υπομονή. Μπορεί το κείμενο του βιβλίου να μην ταιριάζει στο δικό σας παιδί, αν αυτό είναι προχωρημένο και του διαβάζετε βιβλία από νωρίς και αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Ομως θεωρώ πως το Τώρα! είναι ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί από παιδιά αυτής της ηλικίας, ενώ ακόμα και η εικονογράφησή του δίνει πολλές «λαβές» για να εμπλουτιστεί η ιστορία περισσότερο από τον αφηγητή, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες περιπτώσεις στα εικονογραφημένα βιβλία.

Αφήστε ένα σχόλιο