Παρουσίαση του βιβλίου των Χριστοδούλου – Στεργίου στην Άτρακτο

Οι εκδόσεις Μικρή Σελήνη, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η Άτρακτος διοργανώνουν το Σάββατο 1η Απριλίου, στο αμφιθέατρο της Ατράκτου, την κεντρική παρουσίαση του βιβλίου «Έχω Δικαίωμα; Έχω Δικαίωμα!», του συγγραφέα Πάνου Χριστοδούλου και της εικονογράφου Στέλλας Στεργίου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν τα μέλη της δημιουργικής ομάδας του βιβλίου: Πάνος Χριστοδούλου- συγγραφέας, Στέλλα Στεργίου – εικονογράφος, Κούλα Πανάγου – συντονίστρια project, Στέλλα Δημητρακοπούλου – art director, Δρ. Λίνα Λαχανιώτη- επιστημονική επιμέλεια και Μαριάννα Ψύχαλου – εκδότρια και creative director. Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγήτριες την Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας ΕΚΠΑ κ. Αγγελική Γιαννικοπούλου, τη Συνήγορο του Παιδιού κ. Θεώνη Κουφονικολάκου και την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, κ. Καλλιόπη Κύρδη. Τη συζήτηση θα διευθύνει η δημοσιογράφος Ζωή Κοσκινίδου.

Atraktos: Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος
Ώρα: 18.30

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.