Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η Βρεφική – Νηπιακή Βιβλιοθήκη και η Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α συμμετέχουν στους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρα Ποίησης, που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, με δύο ξεχωριστές δράσεις, στο πλαίσιο του Athens Culture Net, του Δήμου Αθηναίων.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στις 11:00 στη Βρεφική – Νηπιακή Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ζωγραφίζοντας την ποίηση”. Το πρόγραμμα απευθύνεται για παιδιά 6 έως και 8 ετών και κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά συνεργάζονται ώστε να ανακαλύψουν τη μαγεία της ποίησης. Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στις 11:00 στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ανακαλύπτοντας τα ληρολογήματα”, το οποίο αφορά παιδιά 9 έως και 11 ετών, κατά τη διάρκεια του οποίου συνεργάζονται ώστε να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν ληρολογήματα (limericks).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2108829735 & 2106929736, από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 με 15:00.

Διεύθυνση: Βρεφική – Νηπιακή Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων & Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων: Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ), Λάμψα & Τριφυλίας, Αμπελόκηποι, Αθήνα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.