Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η Βρεφική – Νηπιακή Βιβλιοθήκη και η Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α συμμετέχουν στους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρα Ποίησης, που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, με δύο ξεχωριστές δράσεις, στο πλαίσιο του Athens Culture Net, του Δήμου Αθηναίων.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στις 11:00 στη Βρεφική – Νηπιακή Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ζωγραφίζοντας την ποίηση”. Το πρόγραμμα απευθύνεται για παιδιά 6 έως και 8 ετών και κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά συνεργάζονται ώστε να ανακαλύψουν τη μαγεία της ποίησης. Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στις 11:00 στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ανακαλύπτοντας τα ληρολογήματα”, το οποίο αφορά παιδιά 9 έως και 11 ετών, κατά τη διάρκεια του οποίου συνεργάζονται ώστε να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν ληρολογήματα (limericks).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2108829735 & 2106929736, από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 με 15:00.

Διεύθυνση: Βρεφική – Νηπιακή Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων & Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων: Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ), Λάμψα & Τριφυλίας, Αμπελόκηποι, Αθήνα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.