Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η Βρεφική – Νηπιακή Βιβλιοθήκη και η Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α συμμετέχουν στους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρα Ποίησης, που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, με δύο ξεχωριστές δράσεις, στο πλαίσιο του Athens Culture Net, του Δήμου Αθηναίων.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στις 11:00 στη Βρεφική – Νηπιακή Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ζωγραφίζοντας την ποίηση”. Το πρόγραμμα απευθύνεται για παιδιά 6 έως και 8 ετών και κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά συνεργάζονται ώστε να ανακαλύψουν τη μαγεία της ποίησης. Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στις 11:00 στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ανακαλύπτοντας τα ληρολογήματα”, το οποίο αφορά παιδιά 9 έως και 11 ετών, κατά τη διάρκεια του οποίου συνεργάζονται ώστε να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν ληρολογήματα (limericks).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2108829735 & 2106929736, από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 με 15:00.

Διεύθυνση: Βρεφική – Νηπιακή Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων & Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων: Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ), Λάμψα & Τριφυλίας, Αμπελόκηποι, Αθήνα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

H Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια σε αριθμούς

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες τις BolognaFiere το τετραήμερο 8-11 Απριλίου και πήραν μέρος στην 61η Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των επισκεπτών και συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 31.735, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τους 28.894 επισκέπτες που βρέθηκαν πέρυσι στην ιταλική πόλη.

Εκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο “Η ασημένια ζώνη” των Μέγα-Μπαχά

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Τρία νέα βιβλία, τρεις μαγικές ιστορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να μπορείς να μοιράζεσαι ωραίες ιστορίες με τα παιδιά. Και οι τελευταίες προσθήκες στο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός μας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσουμε τρία εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία, γεμάτα χρώματα, υπέροχες εικόνες αλλά και το κυριότερο, ιστορίες που είναι σίγουρο πως θα γίνουν οι αγαπημένες των παιδιών.