Οι νικητές των βραβείων του Αναγνώστη

Οι νικητές των βραβείων

Απονεμήθηκαν την Πέμπτη το βράδυ, στο Μουσείο Μπενάκη, τα φετινά Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη για τα βιβλία που εκδόθηκαν το 2023.

Στην κατηγορία του παιδικού βιβλίου τα βραβεία απονεμήθηκαν στη Φωτεινή Στεφανίδη στην κατηγορία Παιδικό βιβλίο με εικονογράφηση για το βιβλίο της Το κοτσύφι (εκδ. Καλειδοσκόπιο), στον Βαγγέλη Ηλιόπουλο στην κατηγορία Λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά για το βιβλίο του Ο ξάδελφός μου είναι σκιά, (εικ. Κωνσταντίνος Έσσλιν, εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη), στον Μάνο Κοντολέων στην κατηγορία Λογοτεχνικό βιβλίο για εφήβους για το βιβλίο του Ποτέ πιο πριν, (εκδ. Πατάκης) και τέλος στον Πάνο Χριστοδούλου και τη Στέλλα Στεργίου στην κατηγορία Βιβλίο Γνώσεων για το βιβλίο τους Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα! (εκδ. Μικρή Σελήνη).

Αξίζει να αναφερθεί ότι και φέτος, για δεύτερη χρονιά, δόθηκαν βραβεία και στους εικονογράφους στις κατηγορίες του βιβλίου γνώσεων και το λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά, αναγνωρίζοντας έτσι τη δουλειά και τη συμβολή των συγκεκριμένων δημιουργών στη δημιουργία των βιβλίων.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που