Τα βιβλία ταξιδεύουν

Για τρεις Κυριακές του Απριλίου τα βιβλία θα ταξιδέψουν με ισάριθμες δράσεις παιδικής λογοτεχνίας στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη. Εκεί θα στηθεί ένα “καθιστικό” ανάγνωσης και μια ανοιχτή, πολύχρωμη, πολυγλωσσική βιβλιοθήκη από το We need books. Ταυτόχρονα θα οργανωθούν εργαστήρια και παράλληλα δρώμενα, που στοχεύουν στην επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου μέσα από πολιτιστικές δράσεις.

Η απόλαυση της ανάγνωσης σε μια πλατεία δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά “Τα βιβλία ταξιδεύουν” προσφέρουν αυτή την εμπειρία στο ευρύ κοινό, φέρνοντας κοντά ανθρώπους διαφορετικών προελεύσεων και ταυτοτήτων, μέσω του βιβλίου. Η αρχή θα γίνει στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα. “Τα βιβλία ταξιδεύουν” σχεδιάστηκαν από την απ’Ουσία Κοιν.Σ.Επ., που σχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων βιωματικού χαρακτήρα και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Συναθηνά του Δήμου Αθηναίων.

Κυριακή 2 Απριλίου

11.00-14.00, “ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ”
12.00 | παράσταση “ΓΑΙΓΛΑΡΟΣ”, από την ομάδα κουκλοθεάτρου ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΦΙ. Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο, τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες, καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι το οποίο όμως βασίζεται σε κλασικά και διαχρονικά θέματα.
11.00-14.00 | ανοιχτή πολυγλωσσική βιβλιοθήκη, εργαστήρια comic, δημιουργική απασχόληση

Κυριακή 9 Απριλίου
“TO ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΒΙΒΛΙΟ”: 11.00-12.30 & 12.30-14.00 | εργαστήριο storytelling σε συνεργασία μετο Ίδρυμα Goethe Αθήνας. Ένα ευφάνταστο εργαστήριο δημιουργικής αφήγησης και γραφής με στόχο την ανακάλυψη της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας της Γερμανίας. Μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία τα παιδιά ανακαλύπτουν νέους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης και δημιουργούν μέσα από αυτή την διαδικασία προσωπικές και συλλογικές αφηγήσεις.
11.00-14.00 | ανοιχτή πολυγλωσσική βιβλιοθήκη, εργαστήρια comic, δημιουργική απασχόληση

Κυριακή 30 Απριλίου
11.00-14.00, “ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ” Γνωριμία με συγγραφείς παιδικών βιβλίων (11.00-12.00: Iωάννα Κυρίτση Τζιώτη, Παμούκ Λιώνουν οι πάγοι;, εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 12:00- 13:00: Σοφιάννα Θεοφάνους, Το κορίτσι και το το κορίτσι, εκδ. Πουά και 13:00-14:00: Γνωριμία με εικονογράφο).
11.00-14.00 | ανοιχτή πολυγλωσσική βιβλιοθήκη, εργαστήρια comic, δημιουργική απασχόληση.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

H Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια σε αριθμούς

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες τις BolognaFiere το τετραήμερο 8-11 Απριλίου και πήραν μέρος στην 61η Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των επισκεπτών και συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 31.735, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τους 28.894 επισκέπτες που βρέθηκαν πέρυσι στην ιταλική πόλη.

Εκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο “Η ασημένια ζώνη” των Μέγα-Μπαχά

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Τρία νέα βιβλία, τρεις μαγικές ιστορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να μπορείς να μοιράζεσαι ωραίες ιστορίες με τα παιδιά. Και οι τελευταίες προσθήκες στο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός μας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσουμε τρία εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία, γεμάτα χρώματα, υπέροχες εικόνες αλλά και το κυριότερο, ιστορίες που είναι σίγουρο πως θα γίνουν οι αγαπημένες των παιδιών.