Τα βιβλία ταξιδεύουν

Για τρεις Κυριακές του Απριλίου τα βιβλία θα ταξιδέψουν με ισάριθμες δράσεις παιδικής λογοτεχνίας στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη. Εκεί θα στηθεί ένα “καθιστικό” ανάγνωσης και μια ανοιχτή, πολύχρωμη, πολυγλωσσική βιβλιοθήκη από το We need books. Ταυτόχρονα θα οργανωθούν εργαστήρια και παράλληλα δρώμενα, που στοχεύουν στην επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου μέσα από πολιτιστικές δράσεις.

Η απόλαυση της ανάγνωσης σε μια πλατεία δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά “Τα βιβλία ταξιδεύουν” προσφέρουν αυτή την εμπειρία στο ευρύ κοινό, φέρνοντας κοντά ανθρώπους διαφορετικών προελεύσεων και ταυτοτήτων, μέσω του βιβλίου. Η αρχή θα γίνει στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα. “Τα βιβλία ταξιδεύουν” σχεδιάστηκαν από την απ’Ουσία Κοιν.Σ.Επ., που σχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων βιωματικού χαρακτήρα και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Συναθηνά του Δήμου Αθηναίων.

Κυριακή 2 Απριλίου

11.00-14.00, “ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ”
12.00 | παράσταση “ΓΑΙΓΛΑΡΟΣ”, από την ομάδα κουκλοθεάτρου ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΦΙ. Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο, τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες, καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι το οποίο όμως βασίζεται σε κλασικά και διαχρονικά θέματα.
11.00-14.00 | ανοιχτή πολυγλωσσική βιβλιοθήκη, εργαστήρια comic, δημιουργική απασχόληση

Κυριακή 9 Απριλίου
“TO ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΒΙΒΛΙΟ”: 11.00-12.30 & 12.30-14.00 | εργαστήριο storytelling σε συνεργασία μετο Ίδρυμα Goethe Αθήνας. Ένα ευφάνταστο εργαστήριο δημιουργικής αφήγησης και γραφής με στόχο την ανακάλυψη της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας της Γερμανίας. Μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία τα παιδιά ανακαλύπτουν νέους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης και δημιουργούν μέσα από αυτή την διαδικασία προσωπικές και συλλογικές αφηγήσεις.
11.00-14.00 | ανοιχτή πολυγλωσσική βιβλιοθήκη, εργαστήρια comic, δημιουργική απασχόληση

Κυριακή 30 Απριλίου
11.00-14.00, “ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ” Γνωριμία με συγγραφείς παιδικών βιβλίων (11.00-12.00: Iωάννα Κυρίτση Τζιώτη, Παμούκ Λιώνουν οι πάγοι;, εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 12:00- 13:00: Σοφιάννα Θεοφάνους, Το κορίτσι και το το κορίτσι, εκδ. Πουά και 13:00-14:00: Γνωριμία με εικονογράφο).
11.00-14.00 | ανοιχτή πολυγλωσσική βιβλιοθήκη, εργαστήρια comic, δημιουργική απασχόληση.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.