10 κανόνες για ανθεκτικά παιδιά

Συγγραφείς: Joe De Sena, Dr. Lara Pence
Μετάφραση: Παρασκευή Παπαδοπούλου
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: βιβλία για γονείς

Μέθοδοι, προτροπές, αποφθέγματα, ιστορίες προσωπικές ή φίλων και εν τέλει συμπεράσματα για μια ανθεκτική οικογένεια απαρτίζουν τα 10 κεφάλαια του βιβλίου των Joe de Sena και Lara Pence. Μέσα από μια σειρά 10 προτροπών -κάθε κεφάλαιο και μία- οι συγγραφείς επιθυμούν να ανάψουν τη σπίθα που θα κινητοποιήσει πρωτίστως την ψυχική ανθεκτικότητα του γονέα ώστε με τη σειρά του να την μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά του. Βασισμένο σε προτροπές όπως η σκληρή εργασία, η επαφή με την φύση, η πειθαρχία , η “καθυστερημένη” ικανοποίηση ή η εξέλιξη μέσα από τις αποτυχίες, το βιβλίο παρακινεί τον αναγνώστη με πρακτικές οδηγίες να στήσει τη ζωή του πάνω σε αυτές ώστε να χτίσει την ψυχική ανθεκτικότητά του ως άτομο και κατόπιν ως οικογένεια. Επίπονο; Ίσως. Ακραίο; Σε κάποιες αφηγήσεις του ναι. Αληθινό; Απόλυτα. Από αυτό το βιβλίο, ας κρατήσει ο καθένας αυτό που τον εκφράζει περισσότερο.  

Ο Joe De Sena είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της “Spartan Race” , εταιρεία που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση αγώνων δρόμου σε πάνω από 30 χώρες. Είναι επίσης συγγραφέας των best seller των NewYork Times : Spartan Up, Spartan Fit και The Spartan Way, βιβλία που πραγματεύονται την αντιμετώπιση των δυσκολιών στη ζωή. Ζει στο Βερμόντ με τη σύζυγό του και τα 4 παιδιά τους. Η Lara Pence είναι κλινική ψυχολόγος , διαθέτει MBA και λειτουργεί ως σύμβουλος για εκατοντάδες άτομα ώστε να επιτύχουν καλή υγεία και ανθεκτικότητα. Συνεργάζεται με τον Joe de Sena και με την “Spartan Race” ως επικεφαλής σύμβουλος ψυχικής υγείας. Zει στο Κολοράντο με το συζυγό της και τα δύο παιδιά τους.

*Γράφει η Αναστασία Δρουγγάνη/bebefest.gr

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Μαμακίαση

Το εικονογραφημένο βιβλίο “Μαμακίαση” είναι ένα βιβλίο που εξηγεί στα μικρά παιδιά την έλξη και εξάρτηση που συχνά νιώθουν για