100 παραθυράκια γνώσης

Βιβλία γνώσεων

Εκδόσεις: Διόπτρα

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Πως μπορεί το παιδί να μάθει νέες λέξεις παίζοντας και διασκεδάζοντας; Τα βιβλία “100 Παραθυράκια Γνώσης” το βοηθούν με έξυπνο τρόπο να πλουτίσει το λεξιλόγιό του, ενώ παράλληλα παίζει. Στη σειρά αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν δύο βιβλία, το “Ζώα” και το “Λέξεις“. Και τα δύο είναι φτιαγμένα από χοντρό χαρτόνι, κατάλληλο να το κρατήσει ένα μικρό παιδί χωρίς να μπορεί (εύκολα) να το σκίσει. Στα έξι δισέλιδα του κάθε βιβλίου, το παιδί χρησιμοποιώντας τα ανοιγόμενα παραθυράκια μπορεί να βρει τα αντικείμενα που κρύβονται από κάτω ή να χρησιμοποιήσει την παρατηρητικότητά του και να βρει κάποιες λεπτομέρειες που ζητάει το κείμενο. Το βιβλίο με τα ζώα περιλαμβάνει ζώα που μένουν στη φάρμα, στο δάσος, στη θάλασσα, κατοικίδια και ζώα που ζουν στη ζούγκλα. Στο δε βιβλίο με τις λέξεις, πάλι 100 χάρτινα παραθυράκια περιμένουν τα παιδικά χεράκια να τα ανοίξουν και μέσα από το παιχνίδι να βρουν και να μάθουν νέα αντικείμενα και λέξεις. Και τα δύο βιβλία είναι εξαιρετικά, καθώς κεντρίζουν το ενδιαφέρον του παιδιού και μέσα από τα φωτεινά χρώματα της εικονογράφης μαθαίνει χωρίς να κουράζεται ή να βαριέται.

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.