100 παραθυράκια γνώσης

Βιβλία γνώσεων

Εκδόσεις: Διόπτρα

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Πως μπορεί το παιδί να μάθει νέες λέξεις παίζοντας και διασκεδάζοντας; Τα βιβλία “100 Παραθυράκια Γνώσης” το βοηθούν με έξυπνο τρόπο να πλουτίσει το λεξιλόγιό του, ενώ παράλληλα παίζει. Στη σειρά αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν δύο βιβλία, το “Ζώα” και το “Λέξεις“. Και τα δύο είναι φτιαγμένα από χοντρό χαρτόνι, κατάλληλο να το κρατήσει ένα μικρό παιδί χωρίς να μπορεί (εύκολα) να το σκίσει. Στα έξι δισέλιδα του κάθε βιβλίου, το παιδί χρησιμοποιώντας τα ανοιγόμενα παραθυράκια μπορεί να βρει τα αντικείμενα που κρύβονται από κάτω ή να χρησιμοποιήσει την παρατηρητικότητά του και να βρει κάποιες λεπτομέρειες που ζητάει το κείμενο. Το βιβλίο με τα ζώα περιλαμβάνει ζώα που μένουν στη φάρμα, στο δάσος, στη θάλασσα, κατοικίδια και ζώα που ζουν στη ζούγκλα. Στο δε βιβλίο με τις λέξεις, πάλι 100 χάρτινα παραθυράκια περιμένουν τα παιδικά χεράκια να τα ανοίξουν και μέσα από το παιχνίδι να βρουν και να μάθουν νέα αντικείμενα και λέξεις. Και τα δύο βιβλία είναι εξαιρετικά, καθώς κεντρίζουν το ενδιαφέρον του παιδιού και μέσα από τα φωτεινά χρώματα της εικονογράφης μαθαίνει χωρίς να κουράζεται ή να βαριέται.

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;

Ευχαριστώ

Ένα μικρό αγόρι κάνει κάτι διαφορετικό σε κάθε σελίδα: περπατά, ποδηλατεί, κάθεται, είναι με φίλους, τη γάτα του, στο μπάνιο, στο παράθυρο … και σε όλες τις στιγμές του έχει ένα ‘ευχαριστώ’ να πει: σε ζώα, φυτά, πράγματα, ακόμη και στον ίδιο του τον εαυτό! 

Τα ήσυχα βράδια

Η θεματολογία του βιβλίου αυτού περιστρέφεται γύρω από τη νύχτα και απ’ ό,τι συμβαίνει ‘στα σκοτεινά’. Σε τι οφείλεται η ύπαρξη της νύχτας, τι συμβαίνει στο σκοτεινό ουρανό, πως λειτουργεί ο ύπνος, γιατί το μαύρο κυριαρχεί στην όραση του ανθρώπου το βράδυ, ποια η σχέση των ζώων και κάποιων φυτών με τη νύχτα; Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις που τυχόν έχουμε μεγάλοι και μικροί γύρω από τα λιγότερο φανερά και γνωστά ‘καμώματα της ημέρας’, απαντώνται μέσα σε 19 δισέλιδα.