9 τρελές ιστορίες

Συγγραφέας: Ursula Wolfel

Εικονογράφηση: Μιχάλς Καζάλης

Μετάφραση: Ηώ Αμανάκη

Σειρά: Αστείες Ιστορίες

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ηλικίες: 5+

 

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από το να μπορείς να διαβάζεις ωραίες, αστείες ιστορίες. Και η Ursula Wolfel έχει γράψει πολλές τέτοιες. Εννιά από αυτές βρίσκουμε στη νέα έκδοση του Παπαδόπουλου, όπου ισάριθμοι διαφορετικοί χαρακτήρες αναλαμβάνουν να μας διασκεδάσουν μέχρι δακρύων. Μια γυναίκα που θέλει να γράψει ένα βιβλίο, ένα αγόρι που θέλει να φτιάξει μια περίεργη μηχανή, μια γυναίκα που ήθελε συνέχεια να καθαρίζει, ένας μπαμπάς που σκαρφάλωσε στον τοίχο, ένας σπουδαίος αλλά ολίγον επιδειξιομανής αθλητής, ένα θύμα του μάρκετινγκ και πολλές μπουρμπουλήθρες (!), μια μαμά με τέλειο πρόγραμμα, ένας τύπος με χορταρένια μαλλιά κι ένα πολύ υπάκουο παιδί, όλοι αυτοί μαζί συνθέτουν ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο, που υπόσχεται να κρατήσει συντροφιά στα παιδιά και να ζητούν να τους το διαβάσετε ξανά και ξανά. Η εικονογράφηση του Μιχάλη Καζάζη συμπληρώνει ιδανικά τις ιστορίες.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.