9 τρελές ιστορίες

Συγγραφέας: Ursula Wolfel

Εικονογράφηση: Μιχάλς Καζάλης

Μετάφραση: Ηώ Αμανάκη

Σειρά: Αστείες Ιστορίες

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ηλικίες: 5+

 

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από το να μπορείς να διαβάζεις ωραίες, αστείες ιστορίες. Και η Ursula Wolfel έχει γράψει πολλές τέτοιες. Εννιά από αυτές βρίσκουμε στη νέα έκδοση του Παπαδόπουλου, όπου ισάριθμοι διαφορετικοί χαρακτήρες αναλαμβάνουν να μας διασκεδάσουν μέχρι δακρύων. Μια γυναίκα που θέλει να γράψει ένα βιβλίο, ένα αγόρι που θέλει να φτιάξει μια περίεργη μηχανή, μια γυναίκα που ήθελε συνέχεια να καθαρίζει, ένας μπαμπάς που σκαρφάλωσε στον τοίχο, ένας σπουδαίος αλλά ολίγον επιδειξιομανής αθλητής, ένα θύμα του μάρκετινγκ και πολλές μπουρμπουλήθρες (!), μια μαμά με τέλειο πρόγραμμα, ένας τύπος με χορταρένια μαλλιά κι ένα πολύ υπάκουο παιδί, όλοι αυτοί μαζί συνθέτουν ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο, που υπόσχεται να κρατήσει συντροφιά στα παιδιά και να ζητούν να τους το διαβάσετε ξανά και ξανά. Η εικονογράφηση του Μιχάλη Καζάζη συμπληρώνει ιδανικά τις ιστορίες.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ούτε στο όνειρό σας!

Συγγραφέας-εικονογράφος: Beatrice AlemangaΜετάφραση: Φίλιππος ΜανδηλαράςΕκδόσεις: ΠατάκηΧρονιά έκδοσης: 2023Ηλικίες: 3+, 5+ Το αιώνιο πρόβλημα με τα παιδιά και τα σχολεία: κανένα

Σειρά: Γιατί ξεχώρισα

Από τις εκδόσεις Διόπτρα μας έρχεται μια νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων, που απευθύνονται σε μικρά σε ηλικία παιδιά και περιλαμβάνουν μικρές βιογραφίες σπουδαίων ανθρώπων, που με το έργο τους άλλαξαν τον κόσμο.