Για γάτα στα τείχη

GATASOSTI

Συγγραφέας: Ντέμπορα Ελις

Μετάφραση: Κώστια Κοντολέων

Σχεδίαση εξωφύλλου: Αιμιλία Κονταίου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 9+

 

Η Ντέμπορα Ελις είναι γνωστή για τον προκλητικό τρόπο γραφής παιδικών/εφηβικών βιβλίων. Είναι ακτιβίστρια και φεμινίστρια, έχει βραβευτεί πολλές φορές για τα έργα της και έχει προσφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπίες από τα πνευματικά της δικαιώματα. Στο βιβλίο της Μια γάτα στα τείχη, η Ελις μιλάει για ένα θέμα που καίει: το Παλαιστινιακό. Με τρόπο που μπορεί ένα παιδί να κατανοήσει, πλέκει μια περίεργη -είναι η αλήθεια- ιστορία (ένα κορίτσι που πεθαίνει στην Αμερική, επιστρέφει στη Γη σαν αδέσποτη γάτα και μάλιστα στην Παλαιστίνη), και προσεγγίζει με συγκινητικό τρόπο και ευαισθησία τον πόλεμο και το μίσος που χωρίζει δύο λαούς. Τι θα γίνει λοιπόν, όταν αυτή η αδέσποτη γάτα, ανακαλύψει πως μέσα στο σπίτι που έχει τρυπώσει για να βρει φαγητό, δύο στρατιώτες ετοιμάζονται να αποκαλύψουν την κρυψώνα ενός μικρού αγοριού;

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η κούνια

Ενα εκπληκτικό, πολύ διαφορετικό και ιδιαίτερο εικονογραφημένο βιβλίο, ένα μικρό εργο τέχνης, για τη ζωή και τις στιγμές, καλές ή κακές, αλλά πάνω από όλα τις ιστορίες που γράφουμε όσο διαρκεί η ζωή μας. Αναζητήστε το!

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.