“To παιδί των Χριστουγέννων” γίνεται θεατρικό έργο για τα σχολεία

Το Παιδί των Χριστουγέννων” του Βρετανού δημιουργού David Litchfield, που μάγεψε μικρούς και μεγάλους με την ιστορία του και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, διασκευάζεται και μετατρέπεται σε θεατρικό κείμενο ιδανικό για τις χριστουγεννιάτικες σχολικές γιορτές.

Τη θεατρική διασκευή του βιβλίου του Litchfield υπογράφει η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας Σοφιάννα Θεοφάνους και θα δίνεται δωρεάν στους εκπαιδευτικούς που θα επικοινωνήσουν μέσω email με τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη στο [email protected], αποστέλλοντας τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του σχολείου που εργάζονται. Το έργο είναι προσαρμοσμένο για ηλικίες 5-10 ετών.

Ο Μπίλι εργάζεται με τους τρεις θείους του στο κατάστημα παιχνιδιών των Αδερφών Βασίλη. Ο θείος Χανς φτιάχνει τα παιχνίδια, ο θείος Λουί τα επιθεωρεί και ο θείος Λεβί τούς προσθέτει… Ω. ποιος είναι ο επιστημονικός όρος γι’ αυτό το υλικό; Α, ναι. Μαγεία! Γιατί κάθε παιχνίδι που φτιάχνεται εδώ έχει κάτι μοναδικό, κάτι που τα οδηγεί, κατευθείαν, στα χέρια των παιδιών για τα οποία φτιάχτηκε. Για αυτό και τα παιδιά τα λατρεύουν. Μια μέρα, ο Μπίλι παρατηρεί μια ομάδα παιδιών που έχουν κολλήσει το πρόσωπό τους στο τζάμι. Τα προσκαλεί να μπουν μέσα, μα εκείνα το βάζουν στα πόδια. Θα αποφασίσει να τα ακολουθήσει και τότε θα ανακαλύψει μια κρυψώνα όπου δεκάδες παιδιά ζουν φτωχικά, βοηθώντας το ένα το άλλο. Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο Μπίλι ορκίζεται ότι έστω για μια νύχτα, κάθε παιδί αξίζει να έχει το παιχνίδι των ονείρων του. Με τη βοήθεια των θείων του και μερικών ιπτάμενων ταράνδων γεννιέται ο θρύλος του Αϊ-Βασίλη.

Αυτή η μαγική και συγκινητική ιστορία από τον συγγραφέα-εικονογράφο των μπεστ σέλερ David Litchfield (Ντέιβιντ Λίτσφιλντ) είναι μια πραγματική γιορτινή απόλαυση με επίκεντρο την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και τη φροντίδα του άλλου. Μέσα από τη θεατρική αυτή διασκευή, οι Εκδόσεις Μικρή Σελήνη εύχονται τα παιδιά να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο την ιστορία του μικρού Μπίλι και να έρθουν βιωματικά σε επαφή με το έργο του σπουδαίου David Litchfield

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάστε ακόμα