“Άστρα & Όσκαρ”, μια νέα σειρά βιβλίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Εικονογράφηση: Μαίρη Καλαμπαλίκα

Η Ιωάννα Μπαμπέτα και η Μαρία Ρουσάκη μας συστήνουν δύο νέους φίλους, την Άστρα και τον Όσκαρ, δυο παιδιά προσχολικής ηλικίας, και μας βάζουν στον κόσμο τους, έναν κόσμο γεμάτο χιούμορ αλλά και καθημερινές περιπέτειες!

Η Άστρα είναι εξωστρεφής και πολύ κοινωνική, έτοιμη να μπει στη νέα τάξη γεμάτη αυτοπεποίθηση και να γνωρίσει νέους φίλους. Ο Όσκαρ από την άλλη είναι πιο εσωστρεφής, λίγο ντροπαλός, αγχώνεται με τη νέα πραγματικότητα και δεν μπορεί με τίποτα να καταλάβει πώς ακριβώς θα βρει νέους φίλους στο σχολείο που μόλις ξεκινάει. Βρίσκονται μήπως κάτω από τα θρανία; Πίσω απ’ τις κουρτίνες; Ή μήπως μέσα στις κουφάλες των δέντρων; Η Άστρα και Όσκαρ θα βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν και θα γίνουν ομάδα, φίλοι αγαπημένοι. Και μαζί θα ζήσουν φανταστικές περιπέτειες, ψάχνοντας για αρχή τον παπαγάλο του Όσκαρ. Ή μήπως είναι της Άστρα; Μπερδέματα μυριζόμαστε!

Με μια εξαιρετική εικονογράφηση από την Μαίρης Καλαμπαλίκα, comics artist και εικονογράφο, τα δύο αυτά βιβλία, τα πρώτα της σειράς με ήρωες την Άστρα και τον Όσκαρ, απευθύνονται σε αναγνώστες από 4 ετών και πάνω, παιδιά που ξεκίνησαν το σχολείο αυτή τη χρονιά και που σίγουρα θα ταυτιστούν με τους πρωταγωνιστές και θα γελάσουν πολύ με τις περιπέτειές τους. Οι εικόνες της Καλαμπαλίκα αναδεικνύουν τις ιστορίες των Μπαμπέτα-Ρουσάκη. Χιούμορ, ζωντανά χρώματα, κομίστικη ατμόσφαιρα και πολλές… αταξίες είναι τα βασικά συστατικά της νέας αυτής σειράς βιβλίων για μια φιλία που τώρα ξεκινά και σίγουρα θα γράψει… ιστορία.

Ήδη κυκλοφορούν δύο τίτλοι, τα «Άστρα και Όσκαρ: Πού είναι οι φίλοι;» και «Άστρα και Όσκαρ: Πού είναι οι παπαγάλοι;» και τα δύο από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάστε ακόμα