Αιμιλία Κονταίου

sal 04

 

Η Αιμιλία Κονταίου έχει το ταλέντο να δημιουργεί μαγικούς κόσμους. Με τα μολύβια της μπορεί και φτιάχνει μικρά θαύματα, εικονογραφήσεις που ταιριάζουν μόνο στα πιό μαγικά από τα μαγικά παραμύθια, αυτά που τα διαβάζεις και το δωμάτιο γεμίζει χρυσόσκονη.

Γεννήθηκε το 1984 στο Ηράκλειο Αττικής και σύμφωνα με την ίδια “από την πρώτη στιγμή που έμαθα τις λέξεις ήθελα να τις χρησιμοποιήσω όλες ώστε να πλάσω έναν δικό μου κόσμο. Κάποτε, οι λέξεις μεγάλωσαν και δεν ήταν αρκετές. Τότε έβαλα σχήμα. Όταν δεν ήταν αρκετό ούτε αυτό πρόσθεσα το χρώμα. Κοιτάζοντας το αποτέλεσμα έλειπε κάτι ακόμα, πρόσθεσα όνειρα, μία κουταλιά ελπίδα και όση αγάπη μπορούσα. Από τότε εικονογραφώ ότι με εμπνέει, παιδικά παραμύθια, ιστορίες με χαρούμενο ή και όχι τόσο τέλος”.

Η Αιμιλία Κονταίου έχει αποφοιτήσει με έπαινο από το Τμήμα Κόμικς-Καρτούν ( της σχολής ΑΚΤΟ και έχει διακριθεί με το 2ο βραβείο νέων ταλέντων του περιοδικού «9» της Ελευθεροτυπίας.

Μέχρι στιγμής έχει εικονογραφήσει περισσότερα από τριάντα βιβλία, μεταξύ των οποίων Η γυναίκα του γίγαντα (εκδ. Μεταίχμιο), Ο αδέσποτος Κωστάκης (εκδ. Ψυχογιός), Ο φάρος με τα χίλια μυστικά (εκδ. Διάπλους), Βίκτωρ ο ταξιδευτής του ουρανού (εκδ. Διάπλαση), Καπετάνιος στην μπανιέρα (εκδ. Καλειδοσκόπιο), Μέλση, η βασίλισσα του κεριού και του μελιού (εκδ. Λιβάνης), Μια καρδιά στα δεξιά (εκδ. Παρρησία), Βράδυ στη Γη (εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη), Ενα Σπλατς στα παραμύθια (εκδ. Ι. Σιδέρης) κ.ά.

Περισσότερα για την Αιμιλία Κονταίου εδώ

 

01

09(1)

18

exofyllo logotehniki syntrofia s

sal 01-all

sal 02

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Έφη Λαδά

“5” θα πει τα πέντε πιο αγαπημένα βιβλία ενός εικονογράφου. Κάθε μήνα ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα δημιουργός επιλέγει και παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία – ελληνικά ή ξένα, καινούρια ή παλιότερα, για παιδιά ή ενήλικες. Στο “5” του Μαΐου, η Έφη Λαδά μοιράζεται μαζί μας τα πέντε πιο αγαπημένα της εικονογραφημένα βιβλία.

5: Αχιλλέας Ραζής

“5” θα πει τα πέντε πιο αγαπημένα βιβλία ενός εικονογράφου. Κάθε μήνα ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα δημιουργός επιλέγει και παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία – ελληνικά ή ξένα, καινούρια ή παλιότερα, για παιδιά ή ενήλικες. Μέσα από αυτές τις επιλογές και τα μικρά κείμενα που συνοδεύουν τα βιβλία – ένα είδος λεζάντας – παίρνουμε μια μικρή γεύση από τις αναγνωστικές προτιμήσεις των καλλιτεχνών, τα βιβλία των οποίων έχουμε στα σπίτια μας και ξεφυλλίζουμε σχεδόν καθημερινά. Στο “5” του Απριλίου ο Αχιλλέας Ραζής μοιράζεται μαζί μας τα πέντε πιο αγαπημένα του εικονογραφημένα βιβλία.

5: Χρήστος Κούρτογλου

“5” θα πει τα πέντε πιο αγαπημένα βιβλία ενός εικονογράφου. Κάθε μήνα ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα δημιουργός επιλέγει και παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία – ελληνικά ή ξένα, καινούρια ή παλιότερα, για παιδιά ή ενήλικες. Μέσα από αυτές τις επιλογές και τα μικρά κείμενα που συνοδεύουν τα βιβλία – ένα είδος λεζάντας – παίρνουμε μια μικρή γεύση από τις αναγνωστικές προτιμήσεις των καλλιτεχνών, τα βιβλία των οποίων έχουμε στα σπίτια μας και ξεφυλλίζουμε σχεδόν καθημερινά. Εδώ ο εικονογράφος Χρήστος Κούρτογλου επιλέγει και μας παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία από την παγκόσμια εκδοτική παραγωγή που αγαπάει πολύ.