Αιμιλία Κονταίου

sal 04

 

Η Αιμιλία Κονταίου έχει το ταλέντο να δημιουργεί μαγικούς κόσμους. Με τα μολύβια της μπορεί και φτιάχνει μικρά θαύματα, εικονογραφήσεις που ταιριάζουν μόνο στα πιό μαγικά από τα μαγικά παραμύθια, αυτά που τα διαβάζεις και το δωμάτιο γεμίζει χρυσόσκονη.

Γεννήθηκε το 1984 στο Ηράκλειο Αττικής και σύμφωνα με την ίδια “από την πρώτη στιγμή που έμαθα τις λέξεις ήθελα να τις χρησιμοποιήσω όλες ώστε να πλάσω έναν δικό μου κόσμο. Κάποτε, οι λέξεις μεγάλωσαν και δεν ήταν αρκετές. Τότε έβαλα σχήμα. Όταν δεν ήταν αρκετό ούτε αυτό πρόσθεσα το χρώμα. Κοιτάζοντας το αποτέλεσμα έλειπε κάτι ακόμα, πρόσθεσα όνειρα, μία κουταλιά ελπίδα και όση αγάπη μπορούσα. Από τότε εικονογραφώ ότι με εμπνέει, παιδικά παραμύθια, ιστορίες με χαρούμενο ή και όχι τόσο τέλος”.

Η Αιμιλία Κονταίου έχει αποφοιτήσει με έπαινο από το Τμήμα Κόμικς-Καρτούν ( της σχολής ΑΚΤΟ και έχει διακριθεί με το 2ο βραβείο νέων ταλέντων του περιοδικού «9» της Ελευθεροτυπίας.

Μέχρι στιγμής έχει εικονογραφήσει περισσότερα από τριάντα βιβλία, μεταξύ των οποίων Η γυναίκα του γίγαντα (εκδ. Μεταίχμιο), Ο αδέσποτος Κωστάκης (εκδ. Ψυχογιός), Ο φάρος με τα χίλια μυστικά (εκδ. Διάπλους), Βίκτωρ ο ταξιδευτής του ουρανού (εκδ. Διάπλαση), Καπετάνιος στην μπανιέρα (εκδ. Καλειδοσκόπιο), Μέλση, η βασίλισσα του κεριού και του μελιού (εκδ. Λιβάνης), Μια καρδιά στα δεξιά (εκδ. Παρρησία), Βράδυ στη Γη (εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη), Ενα Σπλατς στα παραμύθια (εκδ. Ι. Σιδέρης) κ.ά.

Περισσότερα για την Αιμιλία Κονταίου εδώ

 

01

09(1)

18

exofyllo logotehniki syntrofia s

sal 01-all

sal 02

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Mάρια Μπαχά

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του