Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει

Συγγραφέας:  Mara Dal Corso

Εικονογράφηση: Daniela Volpari

Απόδοση: Γεωργία Τσακώνα

Εκδόσεις: Φουρφούρι/Brainfood

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Η Αμέλια ήταν ένα κορίτσι όπως όλα τα άλλα, μόνο που αντί να ονειρεύεται παλάτια και πρίγκιπες, ήθελε να παίζει στη φύση, να την εξερευνά και να μάθει να πετάει. Αυτό ήταν το όνειρό της, να κατακτήσει τους αιθέρες. Και το κατάφερε. Με πολλή δουλειά και επιμονή η Αμέλια Ερχαρτ έγινε η πρώτη γυναίκα αεροπόρος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το βιβλίο των Dal Corso – Volpari είναι ένα παραμύθι που διηγείται σε μικρά παιδιά τα πρώτα της βήματα ως δεκάχρονο κοριτσάκι, τότε που μάθαινε τον εαυτό της και καταστάλαζε στα όνειρά της. Τότε που αποφάσισε πως ένα πράγμα θέλει να κάνει στη ζωή της κι αυτό είναι να μάθει να πετάει. Τόσο η εικονογράφηση όσο και το μικρό σε έκταση κείμενο δένουν αρμονικά και δημιουργούν ένα όμορφο, πολύχρωμο παραμύθι, βασισμένο στα πρώτα χρόνια της ζωής της Ερχαρτ όπως τα φαντάστηκε η Dal Corso και τα έκανε εικόνα η Volpari.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.