Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει

Συγγραφέας:  Mara Dal Corso

Εικονογράφηση: Daniela Volpari

Απόδοση: Γεωργία Τσακώνα

Εκδόσεις: Φουρφούρι/Brainfood

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Η Αμέλια ήταν ένα κορίτσι όπως όλα τα άλλα, μόνο που αντί να ονειρεύεται παλάτια και πρίγκιπες, ήθελε να παίζει στη φύση, να την εξερευνά και να μάθει να πετάει. Αυτό ήταν το όνειρό της, να κατακτήσει τους αιθέρες. Και το κατάφερε. Με πολλή δουλειά και επιμονή η Αμέλια Ερχαρτ έγινε η πρώτη γυναίκα αεροπόρος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το βιβλίο των Dal Corso – Volpari είναι ένα παραμύθι που διηγείται σε μικρά παιδιά τα πρώτα της βήματα ως δεκάχρονο κοριτσάκι, τότε που μάθαινε τον εαυτό της και καταστάλαζε στα όνειρά της. Τότε που αποφάσισε πως ένα πράγμα θέλει να κάνει στη ζωή της κι αυτό είναι να μάθει να πετάει. Τόσο η εικονογράφηση όσο και το μικρό σε έκταση κείμενο δένουν αρμονικά και δημιουργούν ένα όμορφο, πολύχρωμο παραμύθι, βασισμένο στα πρώτα χρόνια της ζωής της Ερχαρτ όπως τα φαντάστηκε η Dal Corso και τα έκανε εικόνα η Volpari.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.