Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει

Συγγραφέας:  Mara Dal Corso

Εικονογράφηση: Daniela Volpari

Απόδοση: Γεωργία Τσακώνα

Εκδόσεις: Φουρφούρι/Brainfood

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Η Αμέλια ήταν ένα κορίτσι όπως όλα τα άλλα, μόνο που αντί να ονειρεύεται παλάτια και πρίγκιπες, ήθελε να παίζει στη φύση, να την εξερευνά και να μάθει να πετάει. Αυτό ήταν το όνειρό της, να κατακτήσει τους αιθέρες. Και το κατάφερε. Με πολλή δουλειά και επιμονή η Αμέλια Ερχαρτ έγινε η πρώτη γυναίκα αεροπόρος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το βιβλίο των Dal Corso – Volpari είναι ένα παραμύθι που διηγείται σε μικρά παιδιά τα πρώτα της βήματα ως δεκάχρονο κοριτσάκι, τότε που μάθαινε τον εαυτό της και καταστάλαζε στα όνειρά της. Τότε που αποφάσισε πως ένα πράγμα θέλει να κάνει στη ζωή της κι αυτό είναι να μάθει να πετάει. Τόσο η εικονογράφηση όσο και το μικρό σε έκταση κείμενο δένουν αρμονικά και δημιουργούν ένα όμορφο, πολύχρωμο παραμύθι, βασισμένο στα πρώτα χρόνια της ζωής της Ερχαρτ όπως τα φαντάστηκε η Dal Corso και τα έκανε εικόνα η Volpari.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.