Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι

Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφηση: Εριφύλη Αράπογλου/Εν-ARTE

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+ έως 100+

 

Θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι και δεν ξέρεις τον τρόπο; Η βραβευμένη συγγραφέας και μεταφράστρια Αργυρώ Πιπίνη έχει τη λύση. Με το βιβλίο της “Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι” κλείνει μέσα σε είκοσι μοναδικά εικονογραφημένες σελίδες (διαφόρων μεγεθών σε κάποια σημεία) την πεμπτουσία της ανάγνωσης ενός βιβλίου. Εκείνου που μέσα από τις λέξεις του μπορεί να σε ταξιδέψει σε μέρη που δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς, σε χρόνια πολύ πριν ή πολύ μετά από τη δική σου εποχή, να γνωρίσεις κόσμο και πλάσματα που δεν χωράει ο νους σου. Η συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο της στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τον μεγαλύτερο παραμυθά όλων των εποχών και μας χαρίζει απλόχερα ένα μοναδικής αισθητικής δημιούργημα, που μπορείς να το διαβάσεις εσύ στο παιδί σου, να το διαβάσει το ίδιο, ακόμα καλύτερα να το κρατήσεις για σένα κι ας μην έχεις παιδιά, ανήψια, παιδιά φίλων κλπ, να το κάνεις δώρο στους δικούς σου γονείς ή σε αυτούς που ξέρεις πως αγαπούν το διάβασμα τόσο πολύ, που θα κρατήσουν το βιβλιαράκι αυτό σαν φυλακτό για πάντα.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.