Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι

Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφηση: Εριφύλη Αράπογλου/Εν-ARTE

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+ έως 100+

 

Θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι και δεν ξέρεις τον τρόπο; Η βραβευμένη συγγραφέας και μεταφράστρια Αργυρώ Πιπίνη έχει τη λύση. Με το βιβλίο της “Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι” κλείνει μέσα σε είκοσι μοναδικά εικονογραφημένες σελίδες (διαφόρων μεγεθών σε κάποια σημεία) την πεμπτουσία της ανάγνωσης ενός βιβλίου. Εκείνου που μέσα από τις λέξεις του μπορεί να σε ταξιδέψει σε μέρη που δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς, σε χρόνια πολύ πριν ή πολύ μετά από τη δική σου εποχή, να γνωρίσεις κόσμο και πλάσματα που δεν χωράει ο νους σου. Η συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο της στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τον μεγαλύτερο παραμυθά όλων των εποχών και μας χαρίζει απλόχερα ένα μοναδικής αισθητικής δημιούργημα, που μπορείς να το διαβάσεις εσύ στο παιδί σου, να το διαβάσει το ίδιο, ακόμα καλύτερα να το κρατήσεις για σένα κι ας μην έχεις παιδιά, ανήψια, παιδιά φίλων κλπ, να το κάνεις δώρο στους δικούς σου γονείς ή σε αυτούς που ξέρεις πως αγαπούν το διάβασμα τόσο πολύ, που θα κρατήσουν το βιβλιαράκι αυτό σαν φυλακτό για πάντα.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.

Το δώρο του παππού

Η Κάρμεν ζει με τον μπαμπά της και τη μαμά της, όμως συχνά επισκέπτεται τον αγαπημένο της παππού, ο οποίος αγαπά οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εφευρέσεις. Δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο: παλιά μοτέρ, παλιές καρέκλες, παλιά υφάσματα μέχρι και παλιά φτερά ποδηλάτου. Αυτός είναι ο παππούς της, που της έχει φτιάξει και τον Τάλω, ένα ρομπότ που την ακουλουθεί όπου πάει, φτιαγμένος κι αυτός από παλιά πράγματα. Το πρόβλημα της Κάρεν όμως, δεν είναι ούτε οι γονείς της, ούτε ο Τάλως*, ούτε φυσικά ο παππούς της. Το πρόβλημά της είναι το μάθημα της Ιστορίας και ένας κακός βαθμός που πήρε σε ενα διαγώνισμα.