Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι

Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφηση: Εριφύλη Αράπογλου/Εν-ARTE

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+ έως 100+

 

Θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι και δεν ξέρεις τον τρόπο; Η βραβευμένη συγγραφέας και μεταφράστρια Αργυρώ Πιπίνη έχει τη λύση. Με το βιβλίο της “Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι” κλείνει μέσα σε είκοσι μοναδικά εικονογραφημένες σελίδες (διαφόρων μεγεθών σε κάποια σημεία) την πεμπτουσία της ανάγνωσης ενός βιβλίου. Εκείνου που μέσα από τις λέξεις του μπορεί να σε ταξιδέψει σε μέρη που δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς, σε χρόνια πολύ πριν ή πολύ μετά από τη δική σου εποχή, να γνωρίσεις κόσμο και πλάσματα που δεν χωράει ο νους σου. Η συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο της στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τον μεγαλύτερο παραμυθά όλων των εποχών και μας χαρίζει απλόχερα ένα μοναδικής αισθητικής δημιούργημα, που μπορείς να το διαβάσεις εσύ στο παιδί σου, να το διαβάσει το ίδιο, ακόμα καλύτερα να το κρατήσεις για σένα κι ας μην έχεις παιδιά, ανήψια, παιδιά φίλων κλπ, να το κάνεις δώρο στους δικούς σου γονείς ή σε αυτούς που ξέρεις πως αγαπούν το διάβασμα τόσο πολύ, που θα κρατήσουν το βιβλιαράκι αυτό σαν φυλακτό για πάντα.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.