Αναδρομική έκθεση με έργα του Oliver Jeffers

Aνοιξε τις πόρτες της πριν λίγες ημέρες στο Ορλάντο της Φλόριντα (ΗΠΑ) η αναδρομική έκθεση με έργα του διάσημου εικαστικού και δημιουργού εικονοβιβλίων, Oliver Jeffers. Η έκθεση, που φιλοξενείται στο Orlando Museum of Arts, περιλαμβάνει έργα από βιβλία που έχει δημιουργήσει ο Ιρλανδός εικαστικός, από τα προσχέδια του “Πώς να πιάσεις ένα αστέρι” μέχρι τα διάφορα εξώφυλλα του “Βρισκόμαστε εδώ”.

Η έκθεση με τίτλο “Oliver Jeffers: 15 Years of Picturing Books” διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο για την Παιδική Λογοτεχνία της Αμερικής, περιλαμβάνει περισσότερα από 100 αυθεντικά του έργα που λειτουργούν σαν ένα χρονολόγιο της δουλειάς του πάνω στο εικονοβιβλίο τα περασμένα 15 χρόνια και θα διαρκέσει ως τις 25 Οκτωβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι ο Oliver Jeffers έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 20 βιβλία κι έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις παγκοσμίως. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ικαρος.

Πηγές: 1, 2.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Κέλλυ Ματαθία Κόβο

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του εικονογραφημένα βιβλία, καινούρια ή παλιά, παιδικά ή ενηλίκων, ελληνικά ή ξενόγλωσσα.

Αννα Γκουτζουρή, πώς φτιάχονται τα popup books;

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς δημιουργούνται τα popup βιβλία που απευθύνονται σε πολύ μικρά παιδιά; Η Άννα Γκουτζουρή είναι η μοναδική στην Ελλάδα δημιουργός που ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος βιβλιων και μας εξηγεί πως από την ιδέα φτάνουμε στο βιβλίο.