Αναδρομική έκθεση με έργα του Oliver Jeffers

Aνοιξε τις πόρτες της πριν λίγες ημέρες στο Ορλάντο της Φλόριντα (ΗΠΑ) η αναδρομική έκθεση με έργα του διάσημου εικαστικού και δημιουργού εικονοβιβλίων, Oliver Jeffers. Η έκθεση, που φιλοξενείται στο Orlando Museum of Arts, περιλαμβάνει έργα από βιβλία που έχει δημιουργήσει ο Ιρλανδός εικαστικός, από τα προσχέδια του “Πώς να πιάσεις ένα αστέρι” μέχρι τα διάφορα εξώφυλλα του “Βρισκόμαστε εδώ”.

Η έκθεση με τίτλο “Oliver Jeffers: 15 Years of Picturing Books” διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο για την Παιδική Λογοτεχνία της Αμερικής, περιλαμβάνει περισσότερα από 100 αυθεντικά του έργα που λειτουργούν σαν ένα χρονολόγιο της δουλειάς του πάνω στο εικονοβιβλίο τα περασμένα 15 χρόνια και θα διαρκέσει ως τις 25 Οκτωβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι ο Oliver Jeffers έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 20 βιβλία κι έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις παγκοσμίως. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ικαρος.

Πηγές: 1, 2.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Άννα Γκουτζουρή

Κάθε μήνα ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα δημιουργός επιλέγει και παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία – ελληνικά ή ξένα, καινούρια ή παλιότερα, για παιδιά ή ενήλικες. Η Άννα Γκουτζουρή, η εικονογράφος που δημιουργεί board books ελληνικής θεματολογίας, παρουσιάζει τα δικά της αγαπημένα βιβλία.

5: Κατερίνα Σωτηροπούλου

Κάθε μήνα ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα δημιουργός επιλέγει και παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία – ελληνικά ή ξένα, καινούρια ή παλιότερα, για παιδιά ή ενήλικες. Σημερα, η Κατερίνα Σωτηροπούλου, παρουσιάζει τα δικά της αγαπημένα βιβλία.

5: Λία Φωτιάδου

Κάθε μήνα ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα δημιουργός επιλέγει και παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία – ελληνικά ή ξένα, καινούρια ή παλιότερα, για παιδιά ή ενήλικες. Σήμερα, η Λία Φωτιάδου παρουσιάζει τα δικά της αγαπημένα βιβλία.