Από τη Βρετανική Βιβλιοθήκη στον υπολογιστή μας

Kι ενώ όλα τα θεματικά πάρκα στον κόσμο παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι φανς του Harry Potter είναι ίσως οι μοναδικοί που έχουν κάτι να χαίρονται. Χωρίς να φύγουν στιγμή από το σπίτι τους, μπορούν να απολαύσουν από τη βολή του καναπέ τους την online έκθεση «The Harry Potter: A History of Magic», που είχε παρουσιαστεί το 2017 στη Βρετανική Βιβλιοθήκη και είναι διαθέσιμη πλέον μέσω του Google Arts & Culture.

Η έκθεση αποτελεί μέρος του #HarryPotterAtHome που οργανώνεται από τη Wizarding World (εταιρεία στην οποία ανήκουν τα θεματικά πάρκα αφιερωμένα στον ήρωα της J.K. Rowling). Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας ανήκει και η κίνηση τηςJ.K. Rowling να δώσει άδεια στους δασκάλους να διαβάσουν online τα βιβλία της με ήρωα τον Harry Potter στους μαθητές τους! H έκθεση «The Harry Potter: A History of Magic exhibition» αποτελεί συνεργασία της εταιρείας Wizarding World Digital (πρώην Pottermore), της Βρετανικής Βιβλιοθήκης και του εκδοτικού οίκου Bloomsbury και περιλαμβάνει από κείμενα για τη μαγεία και το πώς τη χρησιμοποιούσαν παλιά οι άνθρωποι, διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούντα κάποτε για μαγικά και φυσικά την ιστορία της δημιουργίας των βιβλίων με ήρωα τον Harry Potter, χειρόγραφα αλλά και σκίτσα που είχε δημιουργήσει η Rowling όταν άρχισε να γράφει τα βιβλία, κ.α. Οι διαδικτυακοί επισκέπτες της έκθεσης μπορούν παράλληλα να θαυμάσουν και τα έργα του Jim Kay, του εικαστικού που δημιούργησε τις εικονογραφημένες εκδόσεις των βιβλίων με ήρωα τον Potter. 

Πάρτε μια γεύση για το τι είναι αυτή η έκθεση στο παρακάτω βίντεο:

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που