Απονεμήθηκαν χθες τα βραβεία Αναγνώστη

Απονεμήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουνίου σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς τα Βραβεία του λογοτεχνικού περιοδικού ο Αναγνώστης, για τα βιβλία που εκδόθηκαν το 2021. Μετά από μυστική ψηφοφορία των δύο Κριτικών Επιτροπών τα αποτελέσματα έχουν ως εξής για τα παιδικά βιβλία.

Παιδικό βιβλίο με εικονογράφηση
Ξένια Καλογεροπούλου, Μίλτος, εικ. Φίλιππος Φωτιάδης, Πατάκης

Λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά
Αργυρώ Πιπίνη, Ζάζα, εικ. Πέτρος Μπουλούμπασης, Καλειδοσκόπιο

Λογοτεχνικό βιβλίο για εφήβους
Θεοδώρα Κατσιφή, Γκούρι σημαίνει πέτρα, εικ. Πατρίτσια-Ευγενία Δεληγιάννη, Καλειδοσκόπιο

Βιβλίο γνώσεων
Μαρία Αγγελίδου – Ειρήνη Βοκοτοπούλου, 1821: ερωτήσεις μόνο! εικ. Φοίβος Χαλκιόπουλος, Ίκαρος

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.