Απονεμήθηκαν τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη

Απονεμήθηκαν πριν από λίγο, σε μια εντελώς διαφορετική από τη συνηθισμένη εκδήλωση, τα Λογοτεχνικά Βραβεία του περιοδικού Αναγνώστης για το 2020. Λόγω των περιορισμών που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού, η φετινή απονομή έγινε διακτυακά, από το Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης της Κηφισιάς και προβλήθηκε live μέσω του bookia.gr.

Στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων, το Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου απονεμήθηκε στον Αντώνη Παπαθεοδούλου και την Ντανιέλα Σταματιάδη για το βιβλίο τους «Αμάλια» (εκδ. Ικαρος). Το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονεμήθηκε στην Ερση Νιαώτη για το βιβλίο της «Ο μοναδικός κύριος Μαμαλούξ» σε εικονογράφηση Κατερίνας Χαδουλού (εκδ. Καλειδοσκόπιο), ενώ το Βραβείο για το Εφηβικό βιβλίο έλαβε η Μελίνα Σιδηροπούλου για το βιβλίο της «Ηλιος με μουστάκια» (εκδ. Καλειδοσκόπιο). Τέλος, το Βραβείο για Βιβλίο Γνώσεων έλαβε η Ροδούλα Παππά για το βιβλίο «Πώς φτιάχνεται ένα παιδικό βιβλίο» σε εικονογράφηση Κώστα Μαρκόπουλου (εκδ. Νεφέλη).

Την παρουσίαση των βραβείων παιδικών βιβλίων έκανε η κ. Αντα Κατσίκη Γκίβαλου, ομότιμη καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής για τα Βραβεία Παιδικών Βιβλίων. Την επιτροπή αποτέλεσαν οι: Χαρά Μαραντίδου, εικαστικός, Κατερίνα Φρουζάκη, Υπεύθυνη στην Παιδική Βιβλιοθήκη Search, Κηφισιάς, Σοφία Μαντουβάλου, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, τεχνολόγος και Ζωή Κοσκινίδου, δημοσιογράφος – κριτικός.

Ολα τα βραβεία εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.