Απονεμήθηκαν τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη

Απονεμήθηκαν πριν από λίγο, σε μια εντελώς διαφορετική από τη συνηθισμένη εκδήλωση, τα Λογοτεχνικά Βραβεία του περιοδικού Αναγνώστης για το 2020. Λόγω των περιορισμών που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού, η φετινή απονομή έγινε διακτυακά, από το Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης της Κηφισιάς και προβλήθηκε live μέσω του bookia.gr.

Στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων, το Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου απονεμήθηκε στον Αντώνη Παπαθεοδούλου και την Ντανιέλα Σταματιάδη για το βιβλίο τους «Αμάλια» (εκδ. Ικαρος). Το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονεμήθηκε στην Ερση Νιαώτη για το βιβλίο της «Ο μοναδικός κύριος Μαμαλούξ» σε εικονογράφηση Κατερίνας Χαδουλού (εκδ. Καλειδοσκόπιο), ενώ το Βραβείο για το Εφηβικό βιβλίο έλαβε η Μελίνα Σιδηροπούλου για το βιβλίο της «Ηλιος με μουστάκια» (εκδ. Καλειδοσκόπιο). Τέλος, το Βραβείο για Βιβλίο Γνώσεων έλαβε η Ροδούλα Παππά για το βιβλίο «Πώς φτιάχνεται ένα παιδικό βιβλίο» σε εικονογράφηση Κώστα Μαρκόπουλου (εκδ. Νεφέλη).

Την παρουσίαση των βραβείων παιδικών βιβλίων έκανε η κ. Αντα Κατσίκη Γκίβαλου, ομότιμη καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής για τα Βραβεία Παιδικών Βιβλίων. Την επιτροπή αποτέλεσαν οι: Χαρά Μαραντίδου, εικαστικός, Κατερίνα Φρουζάκη, Υπεύθυνη στην Παιδική Βιβλιοθήκη Search, Κηφισιάς, Σοφία Μαντουβάλου, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, τεχνολόγος και Ζωή Κοσκινίδου, δημοσιογράφος – κριτικός.

Ολα τα βραβεία εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που