Απονεμήθηκαν τα λογοτεχνικά βραβεία του Αναγνώστη

Οι νικητές με τα βραβεία τους

Απονεμήθηκαν χθες στο Μουσείο Μπενάκη τα Λογοτεχνικά Βραβεία του περιοδικού Αναγνώστης για την παραγωγή του 2016. Με το Βραβείο Παιδικού Βιβλίου με εικονογράφηση τιμήθηκε η Αργυρώ Πιπίνη για το βιβλίο της «Μελάκ μόνος», σε εικονογράφηση Αχιλλέα Ραζή (εκδ. Καλειδοσκόποιο). Το βραβείο για Λογοτεχνικό Βιβλίο για παιδιά απονεμήθηκε στον Κυριάκο Αθανασιάδη για τον Λευκό αξιωματικό (εκδ. Κέδρος), ενώ το βραβείο Λογοτεχνικό Βιβλίο για εφήβους πήγε στον Φίλιππο Μανδηλαρά για το βιβλίο του «Υπέροχος κόσμος» (εκδ. Πατάκης). Τέλος, το βραβείο για Λογοτεχνικό Βιβλίο Γνώσεων απονεμήθηκε στην Ελσα Μυρογιάννη για «Τα φαντάσματα του Θόδωρου Παπαγιάννη» (εκδ. Καλειδοσκόπιο).

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.