Απονεμήθηκαν τα βραβεία Eisner 2020

To graphic novel των Mariko Tamaki και Rosemary Valero-O’Connell, Laura Dean Is Breaking Up with Me σάρωσε τα φετινά Eisner Awards, τα οποία απονεμήθηκαν διαδικτυακά, λόγω την πανδημίας. Το βιβλίο απέσπασε τα βραβεία για την Καλύτερη Εκδοση για Έφηβους, Καλύτερου συγγραφέα (για την Μαρίκο Ταμάκι) και Καλύτερου Σχεδιαστή (για την Βαλέρο-Ο’Κόνελ). Ανάμεσα στους υπόλοιπους νικητές ξεχωρίζουν οι G. Willow Wilson και Christian Ward για τη σειρά κόμικ τους “Invisible Kingdom“, η 24χρονη και ξαναβραβευμένη το 2018 με Eisner Tillie Walden για το βιβλίο της Are You Listening, η Lynda Barry για το Making Comics, η Raina Telgelemier για το Guts (βραβείο Καλύτερης Εκδοσης για παιδιά, μεταξύ άλλων) και ο Stan Sakai για την καλύτερη γραμματοσειρά στο βιβλίο Usagi Yojimbo.

Ενα από τα πιο σημαντικά βραβεία, αυτό για Κόμικ Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, πήγε στον ηθοποιό, συγγραφέα και ακτιβιστή George Takei, τους συγγραφείς Justin Eisinger και Steve Scott και την illustrator Harmony Becker για το βιβλίο τους “They Called Us Enemy“. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η ζωή του Takei στα αμερικάνικα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο τρόμος να μεγαλώνεις πίσω από συρματοπλέγματα, ο ρατσισμός, οι σκληρές αποφάσεις που έπρεπε να πάρει η μητέρα του και η επίμονη πίστη του πατέρα του στη Δημοκρατία.

Η 32η απονομή των βραβείων Eisner πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 24 Ιουλίου με παρουσιαστή τον Αμερικανό ηθοποιό Phil LaMarr. Τα Eisner Awards αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου Φεστιβάλ Comic-Con International: San Diego.

Δείτε εδώ την Lynda Barry να μιλάει για τη δουλειά της και το βραβευμένο της βιβλίο “Making Comics”.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

85 Χρόνια Batman

Φέτος, ο Batman γίνεται 85 χρόνων. Μια μέρα του Μαϊου του 1939, ο ήρωας των Bob Kane και Bill Finger