Απονεμήθηκαν τα βραβεία Eisner 2020

To graphic novel των Mariko Tamaki και Rosemary Valero-O’Connell, Laura Dean Is Breaking Up with Me σάρωσε τα φετινά Eisner Awards, τα οποία απονεμήθηκαν διαδικτυακά, λόγω την πανδημίας. Το βιβλίο απέσπασε τα βραβεία για την Καλύτερη Εκδοση για Έφηβους, Καλύτερου συγγραφέα (για την Μαρίκο Ταμάκι) και Καλύτερου Σχεδιαστή (για την Βαλέρο-Ο’Κόνελ). Ανάμεσα στους υπόλοιπους νικητές ξεχωρίζουν οι G. Willow Wilson και Christian Ward για τη σειρά κόμικ τους “Invisible Kingdom“, η 24χρονη και ξαναβραβευμένη το 2018 με Eisner Tillie Walden για το βιβλίο της Are You Listening, η Lynda Barry για το Making Comics, η Raina Telgelemier για το Guts (βραβείο Καλύτερης Εκδοσης για παιδιά, μεταξύ άλλων) και ο Stan Sakai για την καλύτερη γραμματοσειρά στο βιβλίο Usagi Yojimbo.

Ενα από τα πιο σημαντικά βραβεία, αυτό για Κόμικ Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, πήγε στον ηθοποιό, συγγραφέα και ακτιβιστή George Takei, τους συγγραφείς Justin Eisinger και Steve Scott και την illustrator Harmony Becker για το βιβλίο τους “They Called Us Enemy“. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η ζωή του Takei στα αμερικάνικα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο τρόμος να μεγαλώνεις πίσω από συρματοπλέγματα, ο ρατσισμός, οι σκληρές αποφάσεις που έπρεπε να πάρει η μητέρα του και η επίμονη πίστη του πατέρα του στη Δημοκρατία.

Η 32η απονομή των βραβείων Eisner πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 24 Ιουλίου με παρουσιαστή τον Αμερικανό ηθοποιό Phil LaMarr. Τα Eisner Awards αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου Φεστιβάλ Comic-Con International: San Diego.

Δείτε εδώ την Lynda Barry να μιλάει για τη δουλειά της και το βραβευμένο της βιβλίο “Making Comics”.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.