Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Αναγνώστη

Απονεμήθηκαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου, σε τελετή που μεταδόθηκε διαδικτυακά, τα Βραβεία του περιοδικού Ο Αναγνώστης για τα βιβλία που εκδόθηκαν το 2020. Στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων, με το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού τιμήθηκαν ο Φίλιππος Φωτιάδης για το βιβλίο του Το μπάνιο μας, εκδ. Μάρτης (παιδικό βιβλίο με εικονογράφηση), ο Δημήτρης Μπασλάμ και η Ντανιέλα Σταματιάδη για το βιβλίο τους Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου, εκδ. Καλειδοσκόπιο (λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά), ο Γιώργος Χατζόπουλος για το Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ, εκδ. Πατάκη (λογοτεχνικό βιβλίο για έφηβους) και τέλος ο Δημήτρης Γραμμένος, η Ανθή Στρατάκη και ο Νικόλας Στεφαδούρος για το βιβλίο τους Ο GDPR και οι 40 κλέφτες, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (βιβλίο γνώσεων).

Υπενθυμίζεται ότι στην κριτική επιτροπή για τα παιδικά βιβλία συμμετείχαν οι: Αγγελική Γιαννικοπούλου, Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας ΕΚΠΑ, Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Χαρά Μαραντίδου, εικαστικός, Κατερίνα Φρουζάκη, Υπεύθυνη στην Παιδική Βιβλιοθήκη Search, Κηφισιάς και Πάνος Χριστοδούλου, συγγραφέας, Διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.