Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Αναγνώστη

Απονεμήθηκαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου, σε τελετή που μεταδόθηκε διαδικτυακά, τα Βραβεία του περιοδικού Ο Αναγνώστης για τα βιβλία που εκδόθηκαν το 2020. Στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων, με το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού τιμήθηκαν ο Φίλιππος Φωτιάδης για το βιβλίο του Το μπάνιο μας, εκδ. Μάρτης (παιδικό βιβλίο με εικονογράφηση), ο Δημήτρης Μπασλάμ και η Ντανιέλα Σταματιάδη για το βιβλίο τους Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου, εκδ. Καλειδοσκόπιο (λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά), ο Γιώργος Χατζόπουλος για το Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ, εκδ. Πατάκη (λογοτεχνικό βιβλίο για έφηβους) και τέλος ο Δημήτρης Γραμμένος, η Ανθή Στρατάκη και ο Νικόλας Στεφαδούρος για το βιβλίο τους Ο GDPR και οι 40 κλέφτες, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (βιβλίο γνώσεων).

Υπενθυμίζεται ότι στην κριτική επιτροπή για τα παιδικά βιβλία συμμετείχαν οι: Αγγελική Γιαννικοπούλου, Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας ΕΚΠΑ, Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Χαρά Μαραντίδου, εικαστικός, Κατερίνα Φρουζάκη, Υπεύθυνη στην Παιδική Βιβλιοθήκη Search, Κηφισιάς και Πάνος Χριστοδούλου, συγγραφέας, Διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που