Bookpoints: η έμπνευση

 

Ξεκινάει αυτό το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη στο δημιουργικό βιλιοπωλείο «Ονειροπαγίδα» (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο) το ταξίδι του φεστιβάλ Bοokpoints – Συναντήσεις με βιβλία, για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι το “Πίσω από το βιβλίο!“, όπου αγαπημένοι συγγραφείς θα μάθουν στα παιδιά τι συμβαίνει τη μαγική στιγμή της Έμπνευσης. Πώς γεννήθηκαν οι ιστορίες που αφηγούνται; Τι τους έκανε να τις γράψουν; Έζησαν άραγε στην πραγματικότητα όλα όσα εμείς διαβάζουμε; Όλοι μαζί θα ανακαλύψουν τον μυστικό κόσμο του παιδικού βιβλίου σε μια μοναδική διαδρομή από την έμπνευση στην ανάγνωση, με πολύ παιχνίδι, μουσική, κατασκευές και απίθανα δρώμενα.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Στις 12 το μεσημέρι η συγγραφέας Αλεξάνδρα Μητσιάλη θα μεταφέρει τα παιδιά σ’ ένα γλυκό παραμύθι που θα τα κάνει να γλύφουν τα δάχτυλά τους, τη Μαρμελαδού της, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Μαζί της θα αναζητήσουν τους δρόμους που ακολουθεί η έμπνευση για να φτάσει από την ιδέα στο χαρτί. Θα ξετυλίξουν το κουβάρι της δικής τους έμπνευσης και θα φτιάξουν το δικό τους παραμύθι. Και για να μείνουν με μια γλυκιά γεύση στο στόμα θα βρεθούν όλοι μαζί σ’ ένα υπέροχο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με βασικό συστατικό τη μαρμελάδα φυσικά. Υπεύθυνες εργαστηρίου: Παπαγεωργίου Όλγα-Μαρία – Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα. Για παιδιά ηλικίας από 4 ως 8 ετών. (Δείτε στη σελίδα μας στο Facebook, τον διαγωνισμό που “τρέχει” για δύο αντίτυπα του βιβλίου).

 

Στις 6 το απόγευμα,  παρέα με την συγγραφέα Εύα Ιεροπούλου τα παιδιά θα επισκεφτούν το Φουσκοχώρι, ένα χωριουδάκι με πανέμορφα μικρά σπιτάκια, σκαρφαλωμένο σ’ έναν καταπράσινο λόφο δίπλα στο ποτάμι. Ένα μέρος όπου η ζωή είναι όμορφη, απλή και γεμάτη… φούσκες! Εκεί θα μάθουν όλα τα μυστικά που κρύβονται πίσω από το βιβλίο, αλλά και για τη μουσική έμπνευση που “ντύνει” τις ιστορίες με τον πιο ιδανικό τρόπο. Και φυσικά θα φτιάξουν πολλές μεγάλες φούσκες που θα τους μεταφέρουν σε μακρινούς κόσμους, εκείνους των παραμυθιών! Ολα αυτά με οδηγό το βιβλίο της «Το Φουσκοχώρι» (εκδόσεις Μεταίχμιο). Για παιδιά ηλικίας από 5 ως 9 ετών.

 

Πρωτοβουλία για το παιδί

Εκτός όμως από τους επισκέπτες, στο φεστιβάλ αυτό θα ανακαλύψουν κι άλλα παιδιά τι κρύβεται πίσω από το βιβλίο. Σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας των Bookpoints αποτελεί και η κοινωνική ευαισθητοποίηση, της οποίας αποδέκτες και φέτος θα είναι οι μικροί αναγνώστες που το έχουν ανάγκη. Έτσι, την ημέρα των εκδηλώσεων, το βιβλιοπωλείο Ονειροπαγίδα θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία που θα προσφέρουν οι επισκέπτες (είτε αγοράζοντάς τα από το βιβλιοπωλείο είτε φέρνοντάς τα από το σπίτι τους), τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στην Πρωτοβουλία για το παιδί (Βέροια).

 

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Όλες οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν περίπου μια ώρα.
Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το βιβλιοπωλείο Ονειροπαγίδα στο τηλέφωνο 2310-698814 (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο)
Email[email protected] 
FacebookΟνειροπαγιδα

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.