Το Φεστιβάλ BOOKPOINTS – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ, για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, συνεχίζεται το Σάββατο 9  Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Πράσινο Σύννεφο (Πασαλίδη 40, Καλαμαριά) και σας προσκαλεί σ’ ένα ακόμη ταξίδι πίσω από το βιβλίο. Μετά την έμπνευση και τη συγγραφή τι ακολουθεί; Μα η εικονογράφηση. Συντροφιά με αγαπημένους εικονογράφους, θα μάθουμε πώς ζωντανεύουν οι λέξεις των βιβλίων με σχήματα και χρώματα! Θα μάθουμε πώς οι λέξεις γίνονται εικόνες και οι εικόνες γίνονται λέξεις και θα γίνουμε και εμείς δημιουργοί!

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

10.30-11.30 πμ: «Η Αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα» του Nicholas Oldland (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο-Αρκτούρος).

Ήταν κάποτε μια αρκούδα τόσο γεμάτη αγάπη και χαρά για τη ζωή που, όποτε συναντούσε κάποιο άλλο ζωντανό πλάσμα ενώ έκανε τη βόλτα της στο δάσος, το αγκάλιαζε…»
Ο Nicholas Oldland, μέσα από αυτόν τον ανάλαφρο σύγχρονο μύθο με την αξιολάτρευτη πρωταγωνίστρια, εικονογραφεί τη θαυμαστή δύναμη της αγκαλιάς. Ελάτε να γνωρίσουμε την πιο αγαπησιάρα αρκούδα μέσα από την υπέροχη εικονογράφηση του βιβλίου, σε μια μοναδική εκδήλωση όπου αφήγηση, εικόνες και δραματοποίηση ζωντανεύουν την ιστορία.

Συντονίζουν οι νηπιαγωγοί Ελίζα Νικητοπούλου και Μυρσίνη Καλογεράκη και η εμψυχώτρια Χριστίνα Φωτίου.

Για παιδιά από 4 χρονών
 

12.30-1.30 μ.μ.: «Κι εγώ σ’αγαπώ» της Νίνας Ζαφειρίου σε εικονογράφηση της Λίας Φωτιάδου (εκδόσεις Βάρφη)

Πώς μια ιδέα γίνεται εικόνα; Πώς οι εικόνες αφηγούνται την ιστορία ενός βιβλίου; Η εικονογράφος Λία Φωτιάδου και η συγγραφέας Νίνα Ζαφειρίου μας ξεναγούν στη δημιουργία του βιβλίου τους «Κι εγώ σ’αγαπώ». Τα παιδιά με τις δικές τους ιδέες και ζωγραφιές συνθέτουν εικόνες για να δημιουργήσουν το δικό τους «σ’ αγαπώ»!

Για παιδιά από 6 χρονών

 

6.00- 7.30 μ.μ.: «Σκρουτζ, Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ροντόλφ σε εικονογράφηση Μεϋράν Εστέλ (εκδόσεις Πατάκη)

Όλοι γνωρίζουμε τη χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς και τον ήρωα της, Εμπενίζερ Σκρουτζ. Αυτήν την ιστορία θα εικονογραφήσουμε σε ένα μοναδικό εργαστήριο! Θα γνωρίσουμε πώς απεικονίζονται τα συναισθήματα με την τεχνική του κόμικ και θα δούμε πώς η ίδια ιστορία ενέπνευσε διαφορετικούς εικονογράφους.

Συντονίζει: Σπύρος Κωστουλάκης – Add Art

Για παιδιά από 9 χρονών

 

Κοινωνική ευαισθητοποίηση

Σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας των Bookpoints αποτελεί και η κοινωνική ευαισθητοποίηση, της οποίας αποδέκτες και φέτος θα είναι οι μικροί αναγνώστες που το έχουν ανάγκη. Έτσι, την ημέρα των εκδηλώσεων το βιβλιοπωλείο Πράσινο σύννεφο θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία που μπορούν να προσφέρουν οι επισκέπτες (είτε αγοράζοντας τα από βιβλιοπωλείο, είτε φέρνοντας τα από το σπίτι τους) τα όποια θα χαρίσει στην Πρωτοβουλία για το παιδί (Βέροια).

 

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το βιβλιοπωλείο Πράσινο Σύννεφο (Πασαλίδη 40, Καλαμαριά) στο τηλ. 2310454050
Email:
[email protected]

 

H Kόκκινη Αλεπού είναι χορηγός επικοινωνίας.