Bookpoints: Η συγγραφή

Το Φεστιβάλ Βookpoints – Συναντήσεις με βιβλία, για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, συνεχίζεται το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Νους και Γνώση (Πλαστήρα 9, Χαριλάου) και σας προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι πίσω από το βιβλίο. Εκεί, συντροφιά με αγαπημένους συγγραφείς, θα μάθουμε πώς μαγειρεύεται η συγγραφή. Πώς διαλέγουν τις κατάλληλες λέξεις; Πώς τις συμμαζεύουν και τις βάζουν στη σωστή σειρά; Πώς αλήθεια η φαντασία και η ιδέα γίνονται τελικά ιστορίες τυπωμένες στο χαρτί;

To πρόγραμμα ξεκινάει στις 11.30 το πρωί. Μαζί μαςθα είναι ο Θοδωρής Παπαϊωάννου, συγγραφέας του «Το βρήκα! Η μεγάλη εφεύρεση» (εκδόσεις Παπαδόπουλος). «Το βρήκα!» φώναξε όταν σκαρφίστηκε την ιστορία του Μάξιμου Φλου, ενός εφευρέτη που θέλει μια μέρα να αλλάξει τον κόσμο. Κι έτσι έγραψε μια όμορφη και αστεία ιστορία για να μας θυμίζει πως αυτό που ψάχνουμε με πάθος ίσως να το έχουμε ήδη βρει. Ο αγαπημένος συγγραφέας θα μας φανερώσει με μελωδίες και παιχνίδια τι είναι τελικά αυτό που ψάχνει μανιωδώς ο Μάξιμος Φλου. Εκτός όμως από αυτό θα μας αποκαλύψει πώς δημιούργησε ο ίδιος την ιστορία του. Γιατί ο συγγραφέας είναι κι εκείνος ένας μεγάλος εφευρέτης. (Για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών).

Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο δημιουργικής γραφής με αφορμή το βιβλίο «Το αγόρι με τη βαλίτσα» (εκδόσεις Πατάκη) του Μάικ Κένι. Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα ακολουθήσουν το ταξίδι του πρωταγωνιστή της ιστορίας και θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες μέσα από μια σειρά παιχνιδιών που εξάπτουν τη φαντασία και καλλιεργούν τη γραφή. Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τους διαφορετικούς τρόπους αφήγησης μιας ιστορίας βοηθώντας τον μικρό μας ήρωα να υπερβεί τα εμπόδια που συναντά στο ταξίδι μακριά από την πατρίδα του. Συντονισμός: Σωτήρης Γάκος, Φιλόλογος. (Για παιδιά ηλικίας 8-12).

Στις 6.30 το απόγευμα ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου θα αφηγηθεί την ιστορία του κυρίου Κώστα, του μοναδικού ταχυδρόμου ενός νησιού, που την τελευταία μέρα στη δουλειά του συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο. Ο συγγραφέας θα μας αποκαλύψει πώς έγραψε το «Ένα τελευταίο γράμμα» (εκδόσεις Παπαδόπουλος), την ιστορία αυτή που μιλά στις καρδιές μικρών και μεγάλων. Στο τέλος, θα γράψουμε το δικό μας γράμμα, όχι ηλεκτρονικά, μα με χαρτί και μολύβι, και θα ρίξουμε τα γράμματά μας σε ένα γραμματοκιβώτιο για να πετάξουν προς έναν αληθινό ταχυδρόμο σε ένα πραγματικό νησί. Ας σημειωθεί ότι το βιβλίο απέσπασε το «Διεθνές Βραβείο Compostella 2016 για εικονογραφημένα βιβλία». (Για ηλικίες 6-10 ετών)

Η ημέρα μας θα κλείσει στις 8 το βράδυ με μουσική, με μελοποιημένη ποίηση από την ομάδα μουσικών δράσεων, μουσικοθεατρικού & μουσικοκινητικού παιχνιδιού, Λιλιπούα!

 

Βιβλία για όλους

Σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας των Bookpoints αποτελεί και η κοινωνική ευαισθητοποίηση, της οποίας αποδέκτες και φέτος θα είναι οι μικροί αναγνώστες που το έχουν ανάγκη. Έτσι, την ημέρα των εκδηλώσεων το βιβλιοπωλείο “Νους και Γνώση” θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία που μπορούν να προσφέρουν οι επισκέπτες (είτε αγοράζοντας τα από βιβλιοπωλείο, είτε φέρνοντας τα από το σπίτι τους) τα όποια θα χαρίσει στην Πρωτοβουλία για το παιδί (Βέροια).

 

Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το βιβλιοπωλείο Νους και Γνώση (Ν. Πλαστήρα 9, Χαριλάου) στο τηλ. 2310-907422, e-mail: [email protected]

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που