Χάρι Πότερ με νέα εικονογράφηση

Εικοσιένα χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την πρώτη εμφάνιση του Χάρι Πότερ στα βιβλιοπωλεία και τη ζωή μας. Ο μικρός μάγος που κατάφερε στην κυριολεξία να μαγέψει το αναγνωστικό, αλλά και κινηματογραφικό κοινό με τις μεταφορές των περιπετειών του στη μεγάλη οθόνη, έχει αλλάξει αρκετές φορές εικόνα.

H αρχική εικονογράφηση είχε γίνει από τον Thomas Taylor και με αυτήν τον γνωρίσαμε κι εδώ στην Ελλάδα. Με αφορμή, όμως, τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την πρώτη ελληνική μετάφραση, οι εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν στις 25 Οκτωβρίου το πρώτο βιβλίο της σειράς που δημιουργησε η J.K. Rowling, “Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος“, με εξώφυλλο, οπισφόφυλλο αλλά και εσωτερικές σελίδες σχεδιασμένα από τον βραβευμένο με το Μετάλλιο Κέιτ Γκρίναγουεϊ  Βρετανό Jim Kay. Η ίδια η δημιουργός του Πόττερ έχει πει: “βλεποντας τη δουλειά του Kay για τον Χάρι Πότερ συγκινούμαι πολύ. Αγαπώ πολύ τις εικονογραφήσεις του και τον τρόπο με τον οποίο απεικόνισε τον κόσμο του Χάρι. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και νιώθω ευγνωμοσύνη που μας δάνεισε το ταλέντο του.”

Δείτε τον Jim Kay να μιλάει για τον Χάρι.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

“Building Stories”: αρχιτεκτονική και παιδικά βιβλία

Μια νέα έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Κτιρίων στην Ουάσιγκτον DC των Ηνωμένων Πολιτειών, εξερευνά τα κτίρια, τα περιβάλλοντα και τους κόσμους που υπάρχουν μέσα σε αυτές τις ιστορίες που γράφτηκαν για να διαβαστούν από παιδιά.

Βιβλία για τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό και τη συναίνεση

Η σύγχρονη τάση στο παιδικό βιβλίο σταδιακά μετατοπίζει την επιλογή με βάση την εικονογράφηση και την ιστορία, σε βιβλία που το παιδί μπορεί να δει και να αποδεχτεί τον εαυτό του από πολύ μικρή ηλικία και που οι διαφορετικές πραγματικότητες παίρνουν σάρκα και οστά. Το βιβλίο συχνά καλείται να γίνει αρωγός προκειμένου να μιλήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί για δύσκολα θέματα. Δύο πρόσφατες εκδόσεις που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες έρχονται να συνεισφέρουν σε αυτό.

Βιβλιοφιλικό advent calendar 2023

Είστε έτοιμοι να μετρήσουμε αντίστροφα ως την ημέρα των Χριστουγέννων με ένα ακόμα βιβλιοφιλικό ημερολογίο; Εμείς εδώ στην “Κόκκινη Αλεπού” φτιάξαμε μια λίστα με τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα βιβλία που κυκλοφόρησαν φέτος, για να διαβάζετε ένα κάθε μέρα, από σήμερα ως και τις 25 Δεκεμβρίου.