Χάρι Πότερ με νέα εικονογράφηση

Εικοσιένα χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την πρώτη εμφάνιση του Χάρι Πότερ στα βιβλιοπωλεία και τη ζωή μας. Ο μικρός μάγος που κατάφερε στην κυριολεξία να μαγέψει το αναγνωστικό, αλλά και κινηματογραφικό κοινό με τις μεταφορές των περιπετειών του στη μεγάλη οθόνη, έχει αλλάξει αρκετές φορές εικόνα.

H αρχική εικονογράφηση είχε γίνει από τον Thomas Taylor και με αυτήν τον γνωρίσαμε κι εδώ στην Ελλάδα. Με αφορμή, όμως, τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την πρώτη ελληνική μετάφραση, οι εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν στις 25 Οκτωβρίου το πρώτο βιβλίο της σειράς που δημιουργησε η J.K. Rowling, “Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος“, με εξώφυλλο, οπισφόφυλλο αλλά και εσωτερικές σελίδες σχεδιασμένα από τον βραβευμένο με το Μετάλλιο Κέιτ Γκρίναγουεϊ  Βρετανό Jim Kay. Η ίδια η δημιουργός του Πόττερ έχει πει: “βλεποντας τη δουλειά του Kay για τον Χάρι Πότερ συγκινούμαι πολύ. Αγαπώ πολύ τις εικονογραφήσεις του και τον τρόπο με τον οποίο απεικόνισε τον κόσμο του Χάρι. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και νιώθω ευγνωμοσύνη που μας δάνεισε το ταλέντο του.”

Δείτε τον Jim Kay να μιλάει για τον Χάρι.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.