Χριστούγεννα με τον κρυμμένο θησαυρό

Κείμενα: MacMillan Publishers Ltd

Εικονογράφηση: Ag Jatkowska

Απόδοση: Αννα Κοντολέων

Εκδόσεις: Πατάκης

Χρονιά έκδοσης: 2013

Ηλικίες: 1+

 

Είναι η ώρα για το ετήσιο κυνήγι θησαυρού και τα ζωάκια του δάσους δυσκολεύονται πολύ να βρουν τα δώρα τους. Το χιόνι πέφτει πυκνό εδώ και ώρα και τα πακέτα έχουν καλυφθεί. Μπορείς εσύ να τους βοηθήσεις να τα βρουν; Στο τέλος του βιβλίου σε περιμένει και μια μεγάλη έκπληξη.

Τα βιβλία με κρυφά παραθυράκια είναι ένας φανταστικός τρόπος για να εξιτάρουμε το ενδιαφέρον των πολύ μικρών παιδιών για τα βιβλία. Η παραμυθένια εικονογράφηση της Ag Jatkowska μεταφέρει τα παιδιά σε ένα χιονισμένο δάσος, τα βάζει στο κλίμα των γιορτών και τους δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς μαθάινοντας νέες λέξεις. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα μεγάλο αναδιπλούμενο δέντρο.

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;