Χριστουγεννιάτικα μπλεξίματα

Είναι Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα κι ο Μικαέλ ντε Σολέγιο, ο διασημότερος ακορντεονίστας στον κόσμο, ετοιμάζεται για τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής. Όλα είναι έτοιμα, ο κόσμος έχει ήδη πάρει τις θέσεις του κι ανυπομονεί να γιορτάσει μαζί του μια τέτοια μέρα. Εκείνος όμως, λίγα λεπτά πριν εμφανιστεί μπροστά τους, ανακαλύπτει ότι κάποιος του έχει κλέψει το ακορντεόν του. Ποιος έκανε κάτι τέτοιο και γιατί; Άραγε θα προλάβει μέσα σε λίγα λεπτά να λύσει το μυστήριο αυτό και να βρεθεί κοντά στο κοινό του για να τους ευχηθεί… Καλά Μουσικά Χριστούγεννα;

Η Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ είναι Καθηγήτρια Μουσικής Αγωγής στο Κολλέγιο Αθηνών, Μουσικοπαιδαγωγός του Συστήματος ORFF, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και των βιβλίων του Οργανισμού για τη διδασκαλία της Μουσικής στο δημοτικό, συγγραφέας εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δημιουργός παιδικών CDs, και ραδιοφωνική παραγωγός παιδικής εκπομπής στο ραδιόφωνο του Μεταδεύτερου. Στο νέο της αυτό χριστουγεννιάτικο βιβλίο αφηγείται την ιστορία του σπουδαίου Μικαέλ ντε Σολέγιο με τη βοήθεια της Κατερίνας Χαδουλού στις εικόνες. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο σε όλα τα βιβλιοπωλεία κι εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

To πρώτο βιβλίο γνώσεων από τoν Chris Haughton έρχεται τον Σεπτέμβριο

Το πρώτο βιβλίο γνώσεων του συγγραφέα και εικονογράφου των μπεστ σέλερ “Χάθηκα!”, “Ωχ, όχι Τζορτζ” και “Σσσ, έχουμε σχέδιο”, Chris Haughton, έρχεται τον Σεπτέμβριο από τον εκδοτικό DK Kids (Dorling Kindersley) και εξερευνά την ιστορία της πληροφορίας καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης πορείας.

“Το αγόρι στο θεωρείο” στη λίστα της IBBY

Το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση “Το αγόρι στο θεωρείο” συμπεριλήφθηκε στη λίστα της ΙΒΒΥ ως ένα από τα 20 βιβλία της παγκόσμιας παραγωγής που ο φορέας θεωρεί ότι αξίζουν να μεταφραστούν.