Εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας

Με τρεις εκδηλώσεις υποδέχεται τα Χριστούγεννα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας, που στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος) και ξανάνοιξε τις πύλες της πριν μερικές εβδομάδες, μετά από μικρό διάστημα διακοπής της λειτουργίας της. Ετσι, την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, η βιβλιοθήκη φιλοξενεί την εκδήλωση «Χριστούγεννα και Διατροφή», με την κλινική διατροφολόγο Ευγενία Ηλιάδου. Από τις 17 ως και τις 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Εβδομάδα Ανταλλαγής Βιβλίων. Πρόκεται για μία γιορτή, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, και σκοπό έχει τη διάδοση της φιλαναγνωσίας, τη γνωριμία του χώρου της δημοτικής βιβλιοθήκης στο ευρύτερο κοινό, αλλά κυρίως την ανταλλαγή σκέψεων, συναισθημάτων και ιδεών, καθώς προσφέροντας ένα αγαπημένο μας βιβλίο, προσφέρουμε παράλληλα στο νέο αναγνώστη την εμπειρία μας από την επαφή μας με το βιβλίο αυτό. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ανταλλαγής Βιβλίων, καθημερινά από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι, οι φίλοι και οι εγγεγραμμένοι χρήστες της Βιβλιοθήκης και μπορούν να φέρουν βιβλία που μένουν στα δικά τους ράφια διαβασμένα και ίσως ξεχασμένα, ώστε να πάρουν νέα ζωή στα χέρια του επόμενου αναγνώστη τους, έχοντας έτσι την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία της ανάγνωσης, αλλά και την αγάπη τους για το βιβλίο με άλλους βιβλιόφιλους. Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα πραγματοποιείται καταγραφή των βιβλίων. Κάθε αναγνώστης θα μπορεί να παίρνει τον ίδιο αριθμό βιβλίων που έχει φέρει. Τα βιβλία που θα απομείνουν στο τέλος της εβδομάδας θα ενισχύσουν τη βιβλιοθήκη.

Την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, η βιβλιοθήκη διοργανώνει εκδήλωση κατασκευής χριστουγεννιάτικων καρτών, για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Για πολλούς από εμάς οι ευχετήριες κάρτες είναι το καλύτερο δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, γιατί είναι απόδειξη πραγματικής αγάπης, καθώς είναι δώρο χειροποίητο και προσωπικό. Μαζί με τα παιδιά λοιπόν, θα δημιουργήσουμε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες, με απλά υλικά και πολύ φαντασία. Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του: Μολύβι και γόμα, ψαλίδι, κόλλα στικ, χρωματιστά χαρτιά κανσόν. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα διατίθεται έντυπο συμμετοχής. O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στις δραστηριότητες δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 15, ενώ ο ελάχιστος τους 4. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας (210-9641298).

Θυμίζουμε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες). Το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι Δευτέρα και Πέμπτη 8:30 – 17:30, Τρίτη και Τετάρτη 9:30 – 16:30 και Παρασκευή 8:30 – 19:30. Παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για πλοήγηση των αναγνωστών και εξυπηρέτηση των αναγκών τους, ενώ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο συμμετέχουν 220 βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ