Dadoo.gr: Ένας μαγικός κόσμος γεμάτος εικόνες και ιστορίες

Το Dadoo.gr δεν είναι απλώς ένα ακόμα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, είναι μια εμπειρία από μόνο του. Είναι ένας μαγικός κόσμος που σου ανοίγεται πατώντας μόνο ένα κουμπί στον υπολογιστή σου. Αν η εικόνα που έχεις στο μυαλό σου όταν ακούς τη λέξη «παιδικό βιβλιοπωλείο» είναι ένα παραμυθένιο μέρος, γεμάτο πολύχρωμα, πανέμορφα βιβλία, αυτή ακριβώς είναι η αίσθηση που σου δίνει το dadoo.gr όταν περιηγείσαι στις ηλεκτρονικές σελίδες του κι ένα μέρος αυτής της ομορφιάς μεταφέρεται και μέσα από τα κουτιά που παραλαμβάνεις με την παραγγελία σου.

Η ιδέα του βιβλιοπωλείου δουλευόταν τουλάχιστον δύο χρόνια πριν τελικά λειτουργήσει online τον Μάρτιο του 2022. «Η αρχική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός  παιδικού βιβλιοπωλείου για αναγνώστες ηλικίας 0-99 χρόνων που αγαπούν το παιδικό βιβλίο. Με βιβλία επιλεγμένα με προσοχή και διαβασμένα πριν μπουν στις προθήκες μας. Βιβλία όχι μόνο ελληνικά, αλλά και ξενόγλωσσα καθώς η ομορφιά ενός εικονογραφημένου βιβλίου δεν έχει εθνικότητα, είναι πανέμορφο για όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αναστασία Τζέλου, η δημιουργός του, που λατρεύει τη Beatrice Alemagna.

«Η δικηγορία – που σπούδασα – δε μου ταίριαξε ποτέ και ήμουν δυστυχισμένη όσο την ασκούσα. Από παιδί διάβαζα πολύ, λογοτεχνία. Μεγαλώνοντας ξεκίνησα τυχαία να αγοράζω εικονογραφημένα παιδικά βιβλία, θαυμάζοντας πια την εικονογράφηση ως Τέχνη. Σήμερα έχω μια μεγάλη συλλογή από εικονογραφημένα παιδικά βιβλία από όλο τον κόσμο και δε σταματάω να την ενισχύω όσο ταξιδεύω. Έτσι, αποφασίζοντας να κάνω το πάθος μου δουλειά, γεννήθηκε το dadoo.gr και πηγαίνω στη δουλειά μου ευτυχισμένη πια», συνεχίζει η Αναστασία μιλώντας για το μεγάλο της πάθος, τα παιδικά βιβλία. «Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα είναι μέσα από το dadoo.gr να καταφέρω να επικοινωνήσω το πόσο υπέροχα παιδικά βιβλία υπάρχουν. Ένας από τους κυριότερους λόγους που αγαπάμε το παιδικό βιβλίο είναι οι ανεξάντλητες δυνατότητές του. Σε βοηθάει να συνδεθείς με το παιδί σου, αλλά και με το παιδί μέσα σου. Στόχος μας είναι αφενός να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αναγνωστών, αφετέρου να τους μεταδώσουμε την αγάπη αυτή. Να γίνουμε κοινωνοί της φιλαναγνωσίας!».

Πρόκληση αλλά και μεγάλη χαρά

Το στήσιμο ενός βιβλιοπωλείου όπως το dadoo.gr δεν είναι εύκολη υπόθεση και οι προκλήσεις είναι πολλές και καθημερινές. Όμως η Αναστασία επικεντρώνεται στις χαρές: «Τεράστια χαρά και συγκίνηση είναι για μένα τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά από τους πελάτες μας για την εξυπηρέτηση και την εμπειρία dadoo όταν παραλαμβάνουν το πακέτο μας. Χαρά και ενθουσιασμός είναι το άνοιγμα της κούτας με νέες κυκλοφορίες βιβλίων. Μεγάλη χαρά επίσης μου δίνει το γεγονός ότι γνωρίζω συνεχώς πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους που σχετίζονται με το παιδικό βιβλίο και που μπορώ να μοιραστώ την αγάπη μου μαζί τους. Απερίγραπτη χαρά είναι για μένα όταν χάνομαι μέσα στις εικόνες και τις ιστορίες των βιβλίων καθώς τα διαβάζω».

Το dadoo.gr όμως δεν είναι μόνο η Αναστασία, είναι μια ομάδα ανθρώπων που καθημερινά δουλεύουν για να μας ενημερώνουν για όλες τις νέες κυκλοφορίες, αλλά και να μας προτείνουν βιβλία που αγαπούν κι είναι σίγουροι ότι θα αγαπήσουμε κι εμείς. «Ας ξεκινήσουμε με την Μάχη Γαλάνη, την υπεύθυνη του καταστήματος. Είναι χρόνια στο χώρο του βιβλίου, ξεκίνησε από λογοτεχνία και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την πώληση του παιδικού βιβλίου. Η Μάχη φροντίζει να απαντά άμεσα σε όλες τις επικοινωνίες με τους πελάτες μας και ετοιμάζει με προσοχή και αγάπη όλες τις παραγγελίες, ώστε να φθάσουν εγκαίρως στους παραλήπτες. Θα συναντήσεις τις δυο μας να συζητάμε συνέχεια και να ετοιμάζουμε προτάσεις βιβλίων, τόσο για το site όσο και για τους πελάτες μας. Συνεχίζουμε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου που είναι νηπιαγωγός και απίστευτα δημιουργική, σχεδιάζει και υλοποιεί όλες τις χειροτεχνίες και εργασίες που είναι θεματικές με βιβλία που προτείνουμε στο blog μας. Πρόσφατα ξεκινήσαμε και εξωτερική συνεργασία με τη γλυκύτατη και πολύ ταλαντούχα στο γράψιμο Καλομοίρα Θεοχάρη που γράφει άρθρα για το blog μας. Εκτός από εμάς, όμως, στην ομάδα είναι και μερικοί φανταστικοί συνεργάτες:

Ο Νικόλας ο δράκος, χρησιμοποιώντας τα φτερά του, μεταφέρει με ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη τα βιβλία μας. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, έκανε και ένα υπερατλαντικό ταξίδι στην Αμερική για να παραδώσει ένα πακέτο Dadoo (βοηθάει επίσης τα παιδιά ηλικίας 6-8 ετών να διαλέξουν βιβλία).
Ο Νότης, ο πολυταξιδεμένος αστροναύτης, πηγαίνει σε μέρη μακρινά για να ανακαλύπτει νέες προτάσεις βιβλίων (αφού πρώτα βοηθήσει τα παιδιά από 9 έως 12 ετών να βρουν το κατάλληλο γι’ αυτά βιβλίο).
Η  Ρίνα, η δεινοσαυρίνα μας, βοηθάει τα νήπια 3 – 5 ετών στη διαλογή βιβλίων και έπειτα γεμίζει τα πακέτα Dadoo πριν αποσταλούν.
Τέλος, ο χαμαιλέοντας Λεόν, ο πιο μικρός της παρέας μας, προτείνει βιβλία για τα παιδάκια 0-2 ετών.»

Όλη η μαγεία μέσα σε ένα κουτί

Μα για δείτε. Όλο λέμε για αυτό το πακέτο Dadoo.gr και δε σας έχουμε περιγράψει ακόμη τι πρέπει να περιμένετε όταν το ανοίγετε. Μέσα στο εντυπωσιακών διαστάσεων κουτί (που σας προτρέπει να το ανακυκλώσετε – αφού παίξετε πρώτα μαζί του ), εκτός από τα βιβλία που έχετε παραγγείλει θα βρείτε μέσα αυτοκόλλητα με εποχιακό θέμα, οδηγίες ή/και πατρόν για κατασκευές, αλλά και όμορφα συνοδευτικά για δώρο, όπως χάρτινες σακούλες και ευχετήριες κάρτες. Η εμπειρία είναι καθόλα διασκεδαστική τόσο για τους μικρούς όσο και τους μεγάλους παραλήπτες, ενώ η ταχύτητα με την οποία καταφθάνουν οι παραγγελίες μόνο απαρατήρητη δεν περνά. Ελληνικά ή αγγλικά βιβλία, ό,τι κι αν διαλέξετε, να ξέρετε πως θα σας εντυπωσιάσουν και δια του περιτυλίγματος, πέραν όλων των άλλων. Kι αν μας ρωτάτε ποια βιβλία αγαπάμε πιο πολύ, εδώ είναι τα πέντε που ξεχωρίζουμε.

To dadoo.gr στο illustradays

Μία και μία οι επιλογές αν μας ρωτήσετε και ξέρουμε πως όσα έχουν μεταφραστεί ήδη στην Ελλάδα εκτιμώνται και διαβάζονται πολύ! Για τα υπόλοιπα ίσως ήρθε η ώρα να τα δείτε από κοντά! Πού θα γίνει αυτό; Πολλοί ξενόγλωσσοι τίτλοι θα σας περιμένουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του  ΙLLUSTRADAYS, για να τους ξεφυλλίσετε και να επιλέξετε. Η αγάπη για τους δημιουργούς και τις εικόνες τους δε γινόταν να μη μεταφραστεί σε συνεργασία με το μοναδικό φεστιβάλ εικονογράφησης, που ξεκινάει σήμερα στο Σεράφειο στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Dadoo Weekend

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, τρεις συγγραφείς, δύο εικονογράφοι, μία αναπτυξιακή ψυχολόγος και μια μουσειοπαιδαγωγός θα βρεθούν στον ελαιώνα που περιβάλλει το χώρο του διαδικτυακού βιβλιοπωλείου για να παρουσιάσουν στους μικρούς φίλους βιβλία που αξίζουν μια θέση στις βιβλιοθήκες μας! Μία οικογένεια σε ένα σπίτι, δυο φίλες, κάποια φαντάσματα, μουσικά όργανα πολλά και νότες, κραγιόνια και παιδιά  θα οδηγήσουν τα βήματά μας μέσα από αναγνώσεις, εικαστικά εργαστήρια, παράλληλες δράσεις και συζητήσεις. Ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις και εκπλήξεις για τους αναγνώστες κάθε ηλικίας έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως τα ωραία τα μοιραζόμαστε. Όσοι βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη και στα πέριξ φροντίστε να κλείσετε θέσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας θα βρείτε στο www.dadoo.gr.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Μετά τον Χάρι Πότερ τι;

Είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που καλούμαστε να απαντήσουμε εδώ στην Κόκκινη Αλεπού και ίσως μια από τις